Kan ik over een afstand van 200M met laagspanning, stroom vervoeren met weinig stroomverlies?

Ik wil vanaf mijn huis stroom aanleggen naar een tuinhuis met muziek installatie en koelkast. Het moet over een afstand van 200M kunnen. wat is hier de beste manier voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met laagspanning bedoel je 230 volt neem ik aan. Het is heel goed mogelijk om over die afstand een kabel naar het tuinhuis te trekken. Wil je zo weinig mogelijk verlies dan moet je de aderdiameter stukken groter nemen. Over 200meter zou ik een 3x6mm2 leggen.

Met een (hele) dikke grondkabel. Hier een berekening, waarom 2,5mm2 niet kan, bij een maximale stroomsterkte van 16A. (en 4 of 6mm2 dus ook niet) http://www.circuitsonline.net/forum/view/96400 http://nl.wikipedia.org/wiki/Elektriciteitsleiding Het is dus ook belangrijk hoeveel stroom je maximaal wil gaan gebruiken. Als dit weinig is dan kan het zelfs met 2,5mm2 , maar dan moet je er eigenlijk ook een extra zekering (stop) tussen zetten. (niet heel moeilijk) Want het houdt dus ook in de je niet ff de frituurpan daar aan kan zetten. (en dus ook niet iemand anders die niet weet hou het een en ander bij jou geregeld is) Vergis je ook niet in de kosten Je gaat al snel over de 5,- per meter. (1000,- dus)

Houdt rekening met de verplichting een kabel te gebruiken die gewapend is, dus met een inwendige metalen mantel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100