Als je jezelf altijd op lichtsnelheid zou voortbewegen, zou dat dan betekenen dat je onsterfelijk bent?

Gezien je dan op een tijdloos punt zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee hoor, voor JOU zou de tijd normaal verlopen. Verschil in tijd zou je alleen opmerken als je verschillende klokken met elkaar zou gaan vergelijken.

Waarschijnlijk spat je lichaam uit elkaar op die snelheid :P

Dat is een van de gevolgtrekkingen van de relativiteitstheorie van Einstein. Toegevoegd na 1 minuut: Overigens toonde hij aan dat je massa tegen die tijd oneindig wordt en je in theorie die snelheid niet zou halen. Het bezorgde zijn theorie wel extra bekendheid. Toegevoegd na 50 minuten: Als de tijd stilstaat staan alle biologische processen ook stil. Die ervaring kunt u zich voorstellen aan de hand van het volgende gedachtenexperiment: Vanmiddag om 12 uur precies heeft voor u de tijd stilgestaan. Daarna is de tijd weer verder gegaan. Omdat alle processen in ons lichaam van de tijd afhankelijk zijn bent u om 5 over 12 net als ieder ander 5 minuten ouder geworden.

Op een tijdloos punt kan er geen m/seconde zijn. Toch ? Als er tijd is dan is er een eindigheid, denk ik. Overigens bereik je de snelheid van het licht niet met een mens. Want de E=m x c^2 iets teveel energie meer dan kernenergie. Dat is immers behapbaar omdat tegenover het enorme grote getal van lichtsnelheid het enorme kleine getal van atomen staat. Einstein is/was een slimmert ... wat CERN onlangs ontdekte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100