Is sodium chloride hetzelfde als sodium hydroxide?

In de nieuwe verpakking van herbal essences hello hydration (haar conditioner) zit er tegenwoordig sodium chloride in. Ik laat altijd de conditioner in mijn haar zitten, en was het er de volgende dag uit. Maar ik weet dat je geen conditioner kan gebruiken op deze manier als er sodium hydroxide inzit. Nu vraag ik me dus af of sodium chloride hetzelfde is als hydroxide. Ik denk dat het mischien wel een vertaling kan zijn van engels naar het nederlands?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, Sodium Cloride is (keuken)zout. Sodium Hydroxide is een base. Toegevoegd na 2 minuten: Sodium Hydroxide is Soda. Cloride is Cloride (chemische formule = Cl) en Hyroxide is Hydroxide (chemische formule = OH) Toegevoegd na 4 minuten: Het is dus geen vertaling.

Nee, Sodium Chloride is Keukenzout (Natrium Chloride), Sodium Hydroxide is Natronloog. Het eerste is op je gekookte eitje te strooien, het andere is een gevaarlijk etsend middel, ook als gootsteenontstopper te gebruiken. Toegevoegd na 6 minuten: Vertaling van Engels naar Nederlands: Sodium = Natrium. Chemische samenstelling: NaCl = Natrium Chloride, NaOH = Natrium Hydroxide

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Natriumhydroxide

Sodiumchloride is keukenzout. Sodiumhydroxide is gootsteenontstoppen. Niet hetzelfde dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100