komt een boemerang ook terug als je deze op mars werpt??

..of op een andere planeet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee want er is daar geen zwaartekracht hij zal dus gewoon doorzweven.

Een boemerang komt terug vanwege zijn model, aerodynamisch vormgeving dus. Overal waar een atmosfeer is ...en je zelf ook binnen die atmosfeer bent...zal dat ding terugkomen. Wel zal de baan anders zijn bij een andere zwaartekracht en luchtweerstand. Ik neem echter aan dat je ook op mars een boemerang kunt laten terugkeren ondanks de zeer ijle atmosfeer. Wel zal die boemerang dan daarvoor ontworpen moeten worden, andere vormgeving van de bladen dus. Want ook in een ijle atmosfeer kun je draagkracht krijgen, denk aan de vliegtuigen op zeer grote hoogte (>30 km hoog) of de space shuttle.

Er is wel degelijk zwaartekracht op Mars, maar dat is veel minder dan op aarde omdat hij Mars veel kleiner is. De zwaartekracht is ongeveer 40% van de zwaartekracht op Aarde. Voor het terugkeren van een boemerang is het echter noodzakelijk dat er een atmosfeer is omdat het "vliegen" van een boemerang gebruik maakt van aerodynamische principes. Het werpen en terugkeren is dus theoretisch mogelijk op Mars, al zal het gedrag wel heel anders zijn dan we op aarde gewend zijn: De luchtdruk (CO2) is namelijk slechts 0,6% van de aardse atmosfeer, dus je zult aanzienlijk harder moeten gooien om enige opwaartse kracht te ontwikkelen, waarschijnlijk zal het in de praktijk dus niet werken.

Ja een booremang komt overal terug waar zwaartekracht is. Alleen is de zwaartekracht wel veel lager dan op de aarde ongeveer rond de 0.40-0.50

Leuke vraag. Om het juiste antwoord te vinden, moet je de eigenschappen van een boemerang in een model zetten. Vervolgens neem je de parameters die op Mars gelden: daarbij zijn de zwaartekracht en de luchtdichtheid nogal anders dan hier op Aarde. Dan probeer je parameters te vinden, waarbij de boemerang op de gewenste manier functioneert. Misschien moet de boemerang wel veel groter worden. In verhouding wordt dan de viscositeit van de lucht anders. Ook het oppervlak wordt dan in verhouding minder, dus ook de lift die hij krijgt. Dus misschien moet hij wel veel kleiner worden, zodat de lift in verhouding groter wordt. Of misschien moet je 'valsspelen', en een boemerang ontwerpen voor in een grote hal met Aardse luchtdruk. Het kan zijn, dat je een set parameters vindt, waarbij een boemerang netjes terugkomt, maar dat hoeft niet. Het lijkt mij een leuke opdracht voor een industrieel ontwerper of werktuigbouwkundige op TU-niveau.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Modelvorming

vanaf de aarde? nee, dat gaat je niet lukken maar in de ruimte doen ze het wel. Good news for those of you who couldn’t wait to find out if a boomerang bounces back in space. According to astronaut Takao Doi, it does indeed.

Bronnen:
http://www.gearlive.com/news/article/q208-...
http://www.gearlive.com/news/article/q307-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100