hoe komt het dat cadeaulint gaat krullen als je er met een schaar overheen trekt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door het schaven met de scherpe kant van de schaar maak je het kunststof aan die kant heet, daardoor krimpt het. Door het krimpen trekt het materiaal aan die kant naar elkaar toe en buigt het lint waardoor het krullen vormt. Soms zie je zelfs nog kleine sliertjes gesmolten kunststof aan de kant waar je met de schaar langs gegaan bent.

Omdat je van 1 kant er wat van afschaaft. Daardoor word het wat korter en de andere kant blijft even lang. Aan de kortere/slappere kant trekt hij dan wat en gaat hij krullen ;)

Ik zou denken je de vezels een beetje beschadigt en verwijderd, waar er 'stukjes' tussen de vezels zijn en dus gaan krullen, ik denk dat ik hetzelfde als hierboven bedoel. :p

Omdat je van die kant met de scherpte van de schaar het cadeaulint buigt en omknikt. Het lint "onthoudt" dat en blijft dus gebogen.

Als je met de schaar lang 1 zijde van het lint gaat, druk je die zijde wat dichter op elkaar. Oftewel de dichtheid aan 1 zijde word grote en dus minder flexibel. omdat deze zijde niet wil bewegen moet de andere zijden maar meer verplaatsen. waardoor het de naar zijde waarlangs je de schaar hebt gehaald gaat leunen. en op grotere lengte krullen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100