als alle auto's op de wereld tegelijkertijd dezelfde kant op zouden rijden, heeft dat dan invloed op de draaiing van de aarde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Natuurlijk niet. Je kunt de draaiing van de aarde op die manier niet beïnvloeden. Net zoals je niet vooruit komt op een zeilboot als je een ventilator meeneemt om in de zeilen te blazen. Daarnaast zijn de krachten die op de aarde worden overgebracht nietig in vergelijking met de enorme massa van de aarde, 6*10^24 (6 met 24 nullen erachter!) kilogram.

Geen enkele. Net zoals we haar niet uit haar baan kunnen krijgen door allemaal op één helft te gaan springen. De aarde is vergeleken met ons zo groot, en we zijn zo helemaal ingesteld op het meedraaien in het tempo van de aarde zelf, zachtjes blazen tegen een betonnen loopbal. Wil je echt invloed uitoefenen op de baan of draaiing van de aarde ,dan zul je vermoedelijk de maan moeten vernietigen. En daar heb je wel wat energie voor nodig, hoor !

Elke actie heeft een gelijke en tegengestelde reactie. Dus ja, het heeft invloed. Alleen is het massaverschil van dien aard, dat de invloed op de draaiing van de aarde verwaarloosbaar klein is - in de verdere decimalen van promillages. Maar er is invloed - dat is een natuurkundige wet waar je niet onderuit komt.

Nee het gewicht van die 2 auto's is te verwaarlozen ten opzichte van die van de aarde, en zal het dus ook niet beinvloeden. Toegevoegd na 19 minuten: 2 moet ff uitgegumd worden, sorry

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100