Lopen tijd en ruimte altijd parallel aan elkaar?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Parallel is een begrip uit de ruimtelijke dimensies, lengte, breedte en hoogte. Het is eerder nutteloos van 2 of 3 dimensionale voorstellingen proberen te maken van een iets met meer dimensies. In de huidige theoriën is er een wiskundig verband tussen tijd en snelheid (verplaatsing). In de 4-dimensionale theorie heeft de tijd, in tegenstelling tot de ruimte, maar één richting; alles beweegt zich met een bepaalde tijdsnelheid naar de toekomst. De eenvoudigste voorstelling (zonder gravitatie-invloed): t = t0/ (1-(V²/c²))^0,5

In principe wel. Als je tijd van ruime kon scheiden (niet meer parallel) dan zou je tijd kunnen buigen en dus tijdreizen.

Dat doen ze juist niet! Ze staan loodrecht op elkaar. Daarom zijn het ook *verschillende* dimensies. Begrijp je je eigen vraag wel...?

Het moet kunnen, maar aangezien de mens over het algemeen heel fysiek is en veel dingen op dat vlak toch nog onbekend terrein zijn, gaan we er vanuit dat het niet kan. Al is de geest wel tijdloos, dus dan kan het wel. Ingewikkeld antwoord misschien. Fysiek is het niet mogelijk dat twee voorwerpen/mensen op dezelfde tijd op dezelfde plek zijn (om het nog leuker te maken) succes :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100