is het mineraal fosfor, uit eten het zelfde fosfor dat brand op een lucifer?

is dat het zelfde en kan ik dat verrijken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja en nee. Het is inderdaad hetzelfde spul. Maar als het in ons eten zit is het een vorm van fosfor welke al gereageerd heeft met bv de lucht. Verrijken kan vast, maar er zijn efficientere manieren om aan fosfor te komen.

Het is inderdaad een fosfor verbinding, gereageerd met lucht lijkt me sterk, maar zonder deze verbindingen is het uiterst giftig

Fosfor dat in mineralen zit heeft zich gebonden aan het zuurstof. Dat deeltje is samen met zuurstof een ion geworden. Het fosfor wat gereageerd met zuurstof bij een verbranding word geen ion, dat word een molecuul. Het verschil tussen een molecuul en een ion is dat een ion lading heeft en een molecuul niet. Hopelijk is het voldoende uitleg.

Fosforverbindingen, meestal fosfaatzouten, zijn onmisbaar in de voeding. Elementair fosfor is een heel ander geval. Rode fosfor (een donkerrood poeder) wordt op de aanstrijkstrookjes van lucifersdoosjes gebruikt en is tamelijk veilig. In luciferskoppen zit m.i. geen fosfor. De andere verschijningsvorm van fosfor is wit, deze wasachtige stof is zeer brandgevaarlijk en giftig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100