Mag je bij code rood ook niet bbq in je eigen tuin?

Of wat houdt precies code rood in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vuurverbod bij code rood Bij een code rood mag er geen tuinafval worden verbrand. Ook zijn roken, barbecuen en andere vormen van open vuur verboden. Sommige natuurgebieden zijn afgesloten voor publiek en de brandweer maakt verkenningsvluchten. Bij een eventueel brand rukt de brandweer direct met groot materieel uit. Toegevoegd na 53 minuten: Dit vond ik nog op een andere site. Vanwege de 'code droog' is het stoken van open vuren verboden. Dit verbod geldt ook voor barbecuen, vuurkorven en tuinfakkels in bossen en andere brandgevoelige omgevingen. Barbecuen en het gebruik van vuurkorven (met een doorsnede van maximaal 50 centimeter) en tuinfakkels in de eigen tuin of op straat is in principe wel toegestaan. Desondanks is het verstandig hierbij de nodige waakzaamheid te betrachten.

Nee dat mag niet. Bij code rood is verboden; BBQ open vuur Tuinafval verbranden Roken Toegevoegd na 1 uur: Barbecueverbod in Oost-Nederland!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! http://www.nrc.nl/nieuws/2011/04/21/barbecueverbod-in-oost-nederland/ Toegevoegd na 1 uur: Gevonden!!!!!!!!!!!! HET IS ALLEEN GELDIG VOOR DE NATUURGEBIEDEN! http://www.natuurbrandgevaar.nl/

Bronnen:
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binn...

Volgens mij mag je wel barbeknoeien in je eigen tuin, maar niet in de "open" natuur. Ik heb voor je gezocht, maar kan alleen info vinden tot nu toe over vuur in de natuur. Toegevoegd na 8 minuten: "Code rood: Zeer groot gevaar Het is extreem droog in de natuurgebieden, bossen en heides. Daarom geldt er een stookverbod voor tuinafval en zijn roken, barbecuen en andere vormen van open vuur verboden. Sommige natuurgebieden zijn afgesloten voor publiek. Wat moet ik doen als er brand is? - bel 112 - geef zo nauwkeurig mogelijk de locatie - verlaat het gebied - laat spullen achter die het vluchten belemmeren - volg de aanwijzingen van de politie Wat doet de brandweer? De brandweer is zeer waakzaam. Als er een brand uitbreekt, rukt de brandweer altijd met groot materieel uit. Er wordt extra materieel en mankracht ingezet. Ook worden verkenningsvliegtuigen ingezet om de natuurgebieden te controleren." http://natuurbrandgevaar.nl Volgens mij geldt dat dus voor open vuur in de natuur, niet voor in je eigen tuin. Uiteraard moet je wel heel goed uitkijken als je gaat barbecuen.

Bronnen:
http://natuurbrandgevaar.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100