Stel dat de eventuele valversnelling niet beïnvloed zou worden door massa, wat zou er gebeuren wanneer alle mensen op de aarde tegelijk sprongen?

Voor zwaartekracht geldt: F=G((M1*M2)/r²). De kracht van de aarde op de mens is dus hetzelfde als die van de mens op de aarde, ze trekken even hard aan elkaar. Echter, de aarde is zwaarder, dus deze kracht heeft minder effect op de versnelling van de aarde. Er geldt namelijk, F=m*a. Wanneer je dit omzet krijg je a=F/m, dus is de versnelling (=valversnelling) de zwaartekracht gedeeld door de massa. Zouden we hier bij massa 1kg invullen, dan betekent dit dat de valversnelling gelijk is aan de zwaartekracht. Zouden we dit voor de valversnelling van de mens, maar ook voor de valversnelling van de aarde doen, wat zou er dan gebeuren met de aarde als iedereen op aarde tegelijk springt?

Denk eraan, dit is theoretisch.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij helemaal niks, ten eerste is de massa van alle mensen samen verwaarloosbaar tov de massa van de aarde EN de mensen zijn (redelijk) netjes verdeeld over de aardbol dus de kracht (die volgens mij dus verwaarloosbaar is) dus ook

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100