hoe maak je een rookbom??

ik wil een rookbom maken. geen kas rookbom. dat vind ik iets te moeilijk. maar met plastic. wat voor soort plastic ben je nodig om een goeie rookbom te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de bron een beschrijving van hoe je dat het best zou kunnen doen, maar let wel: VEILIGHEID VOOROP!

neem een pvc-buis. haal sterretjes op. druk de ene kant van de buis vol met sterretjes. en aan de andere kant van de pvc buis gooi je een brandende sterretje er in. have fun Toegevoegd na 49 seconden: edit : zie dat dat antwoord al gegeven is. my bad!

Een leuke PVC buis vol proppen met sterretjes, maar nog ruimte over houden zodat er nog 1 bij kan. Dan het zooitje aan de bovenkant en onderkant helemaal dicht tapen. Gaatjes maken bij de bovenkant van de sterretjes en aan de onderkant één gat dat groot genoeg is om een sterretje doorheen te proppen. Eén apart gehouden sterretje aansteken en dan via de onderkant helemaal in de buis proppen. Dan gaat de rest vanzelf ook aan en heb je leuke rookontwikkeling. Tip: - Nooit het sterretje andersom erin proberen te doen. - Nooit in het buisje kijken - Nooit de buis vast blijven houden als je hem hebt aangestoken. Gesmolten plastic is heet :'). Toegevoegd na 1 minuut: Oja, voor de "pro's" onder ons. Je kan ook de stalen stokjes van de sterretjes afknippen met een tang, zodat er meer sterretjes passen in zo'n buis.

Gebruik NOOIT pvc pijp en sterretjes, de gifgassen in de rook bevatten dioxine en andere buitengewoon schadelijke gassen. Rookbommen worden vaak met het Berger -mengsel gemaakt (tetra en zinkpoeder maar ook ammoniumnitraat en zinkpoeder werkt prima, dat ontsteek je met een druppel water! Ook zinkpoeder en zwavel wil prima en is nog beter bekend als raketbrandstof. Denk er wel om dat ook deze rook niet gezond is. Een oude truc is een schaaltje zoutzuur 36% en een schaaltje ammonia 25% vlak bij elkaar zetten. Dit geeft dikke walmen salmiakrook (NH4CL) wat relatief ongevaarlijker is. Denk bij sterke zuren en basen om je veiligheid (bril en kleding) Succes Toegevoegd na 5 uur: Als je rookvloeistof verhit, vormt dit veel rook welke op zich volstrekt ongevaarlijk is. Helaas zijn vrijwel alle verbrandingsrook soorten giftig of zelfs extreem giftig. Zo ook pingpongballetjes , deze zijn van nitrocellulose gemaakt. Ze roken vooral goed als je ze in een luciferdoosje doet , een van de strips aansteekt en dan het doosje dicht drukt, het nitrocellulose heeft zijn eigen zuurstof bij zich en geeft veel rook. De rookbommetjes die te koop zijn zijn relatief veilig. Zo geeft ook Kaliumnitraat en suiker veel rook, die naar verbrande suiker ruikt. Dit mengsel wordt ook voor raketmotoren gebruikt, vermengd met wat ijzeroxide als negatieve katalysator (het brandt dan langzamer. De hoeveelheid rook die dit soort raketten maakt is indrukwekkend. Ook perchloraat/kalium isocyanaat welke als professionele raketbrandstof wordt ingezet geeft weinig giftige rook af. Deze stoffen (perchloraat en kaliumnitraat ) zijn niet vrij verkrijgbaar, men kan ook chilisalpeter (NaNO3 die eerst gezuiverd moet worden , met suiker mengen. Tot slot kun je van chilisalpeter een oplossing in water maken van 10% waarin je kranten doopt en deze laat drogen in de zon. Als je dat papier na drogen aansteekt brandt het als een lont en geeft -ook verpakt in een kartonnen rol- veel rook. Deze verbrandingsgassen zijn wel veel schadelijker dan die van suiker als brandstof. Ook deze formule leent zich als raketbrandstof. Hier zijn relatief grote raketten mee gebouwd en die kwamen erg hoog. Het grote voordeel van krantenpapiermotoren is dat ze niet tot detonatie over kunnen gaan. ,

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100