Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Duurt het gaarkoken in de bergen langer of juist korter en waarom?

Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Amadea
14 jaar geleden
Uit ervaring weet ik dat het in de bergen veel langer duurt om een pan aardappels gaar te koken dan gewoon thuis op het vlakke land. Maar ik weet niet hoe dat komt....

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Geef jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image

Het beste antwoord

In de bergen is de luchtdruk lager en daardoor is het kookpunt ook lager. Het water zal dus eerder koken en een lagere temperatuur hebben. Daarom zal het langer duren voordat het eten gaar is geworden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Top! dank je wel!

Andere antwoorden (2)

Langer dacht ik. De lucht is veel ijler als je hoger gaat.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
volgens mij is in de bergen het kookpunt lager
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
14 jaar geleden
Deel jouw antwoord

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

/
Geef Antwoord
+
Selected image
logo van Kompas Publishing

GoeieVraag.nl is onderdeel van Kompas Publishing