Hoe blijft al het ijs van de noordpool op zijn plek zitten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je naar het filmpje kijkt en je ziet de aardbol, dan zie je dat de noordpoolkap een klein gedeelte vast zit aan het land. Verder bestaat de noordpoolkap alleen maar uit zeeijs. Dus bevroren zeewater. De kap is zo groot dat het natuurlijk veel meer wind- en zeewaterkracht kost om deze te verplaatsen. Zodra de noordpoolkap als nog zal verplaatsten zal de ene kant langzaam smelten(de kant die meer richting de evenaar komt) en de andere kant weer een stuk aanvriezen door de extreem, koude temperaturen.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=m_kEjb3_j_M

Daar blijft het altijd koud omdat daar de zon het minst schijnt. Op landen zoals brazilie( dicht bij de evenaar) schijnt veel meer zon dan in de noord of zuidpool

Volgens mij moet je het ijs op de noordpool zien als een roterende schijf (immers ze draait mee rond de aardas). Zoals met de gekende proef met het roterende fietswiel, is er een aanzienlijke kracht nodig om de hoek van de rotatie-as te wijzigen. Deze kracht is niet aanwezig en dus geraakt het ijs niet weg van de pool.

Het blijft niet op zijn plek zitten, de ontdekkingsreiziger Nansen heeft geprobeerd de Noordpool te bereiken door zijn schip de Fram heb op een strategische plaats vast te laten lopen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100