Hoe ziet hout er in vloeibare vorm uit?

En waarom bestaat het niet.. Want als je het verwarmt dan ontvlamt het!

Weet jij het antwoord?

/2500

Hout kan niet vloeibaar zijn

in elke bouwmarkt hebben ze vloeibaar hout, dus weet niet hoe jij op deze geniale vraag bent gekomen hoor. maar met al je wijsheid zal je gelijk hebben, het bestaat niet omdat het ontvlamt als je het verwarmd (hoe ze dit dan ook uitgetest mogen hebben als het niet bestaat) Toegevoegd na 7 minuten: Woodpasta (vloeibaar hout). Prijs:€ 21,95. Beschrijving: Woodpasta is een volledig natuurproduct dat gemaakt is van alleen maar dierlijke en plantaardige ... www.meubelproducten.nl/.../Woodpasta_(vloeibaar_hout)/ -

Antwoord Verbranden en smelten zijn 2 verschillende processen. Smelten is een fazetransformatie. Dat wil zeggen dat de stof van de vaste naar de vloeibare toestand overgaat. Dit gebeurt, naargelang de stof, vanaf een bepaalde temperatuur. Bvb voor water bij 0°C. Verbranden is een chemische reactie, nl. een oxidatie. Dat wil zeggen dat de stof met zuurstof reageert. Bij verbranding van hout reageert de koolstof (element C) in het hout met zuurstof (element O) uit de lucht. Het smeltpunt van C ligt zo hoog dat het oxideert voor het smelt.

Er is geen vloeibare vorm van hout. Als je ijs verwarmt smelt het en wordt het water. Als je hout verwarmt verbrandt het en wordt het as. Je hebt dus verschillende fasevormen die voor bepaalde stoffen gelden en die door de samenbouw (eigenschappen) van die stoffen worden bepaald.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100