Als olijfolie van olijven is gemaakt, en zonnebloemolie van zonnebloemen, waar wordt babyolie dan van gemaakt?

Ik vraag het me echt af

Weet jij het antwoord?

/2500

van babies

Minerale olie natuurlijk: Mineral oil (Minerale olie) Dit is een bijproduct van petroleum dat de huid omhult met een plastic-achtig laagje, waardoor het de poriën verstopt. Het verstoort de mogelijkheid van de huid om gifstoffen te elimineren, waardoor het acne en ander problemen kan veroorzaken. Het vertraagt de huidfunctie en celontwikkeling, wat resulteert in vroegtijdige huidveroudering. Wanneer het wordt opgenomen is het voor het lichaam onverteerbaar. Het komt in veel producten voor, baby olie bestaat zelfs voor 100% uit minerale olie!

Wat flauw. Maar goed, als je het je echt afvraagt... Niet van baby's. Baby-olie is een toepassings-naam en geen herkomst-naam. Net zoals kruipolie, smeerolie, stookolie en massageolie. Die komen ook niet van een kruip, uit een smeer, van een stook of uit een massage. Babyolie maakt men van met name natuurlijke olieën, en kunnen verschillend zijn in toepassing. Veel voorkomende oliën zijn soja- en advocado-olie. Ook kunstmatige olieën kunnen worden gebruikt.

Proefondervindelijk zelf achter antwoorden aan gaan is ook een mogelijkheid. Olijf olie smaakt naar olijven, zonnebloem olie naar zonnebloem pitjes en baby olie naar........

en motorolie?

Motor olie smaakt naar duizenden jaren overleden beestjes en plantjes. Ongeveer net zoals Macdonalds dus.

Als je een waterkoker gebruikt om water te koken, en een eierkoker gebruikt om eieren te koken, waar gebruik je dan een peniskoker voor? Babyolie bevat trouwens voornamelijk plantaardige olie (zoals Jojoba).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100