met welke rekenmachine kan je de snelheid van het geluid uitrekenen?

wel via internet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij kan je dat toch gewoon uitrekenen met eender welk rekenmachine, zelfs het meest eenvoudige. Want, als ik het mij goed herinner, is de snelheid van een golf (en geluiden zijn golven) gewoon de golflengte^(-1) of 1/golflengte. Hopelijk zeg ik niks fout, want het zit redelijk ver.

Het geluid gaat met een snelheid van ongeveer 300 m/s. Het licht gaat met een snelheid van 300.000.000 m/s. Hoe je het via internet uitrekent? Geen idee. Gewoon aannemen dat het waar is wat er in je natuurkundeboek staat..

De geluidssnelheid is al bepaald in diverse omgevingen. In de lucht is deze ongeveer 340 m/s Maar je zeg via internet, dat begrijp ik niet helemaal. Heb je hier wat aan? http://www.thuisexperimenteren.nl/science/stemfrequentie/geluidssnelheid.htm

a = Wortel(Gamma * R * T) a is de geluidsnelheid. Gamma is een constante, verschilt per stof (1.4 voor lucht). R is een gasconstante, 287 J/kg K. T is de temperatuur in Kelvin. Dus met een gemiddelde temperatuur op zeeniveau is ongeveer 288K, dus a = 340 m/s. Zoals je ziet is de belangrijkste factor de temperatuur.

Op de meest simpele calculator waar je wel een worteltje mee kunt trekken, want die zit in het rekensommetje om de snelheid van het geluid uit te rekenen. Je kunt ook de bok uit Siddeburen raadplegen. Hoezo? In Siddeburen was een bok, Die machtsverhief en wortel trok. Die bok heeft onlangs onverschrokken, De wortel uit zich zelf getrokken. Waarna hij zich zonder ongerief, Weer in het kwadraat verhief. Maar het feit waardoor hij voort blijft leven, Is, dat hij achteraf nog even. De massa die hij huldigde , Met vijf vermenigvuldigde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100