Hoe laat word het donker vandaag?

Kwil het graag even weten hoe laat het vandaag donker word:D

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je nu naar buiten kijkt, zie je dat het al flink schemert. De duisternis is dan niet ver meer. Ik denk, dat het om half 6 wel donker zal zijn.

Via de gegeven link kun je van elke dag zien hoe laat de zon ondergaat. Doorgaans is het een half uur na zonsondergang echt donker. Als het bewolkt is dan is het wat korter dan een half uur, maar dan heb je in ieder geval een idee hoe laat het ongeveer zal zijn.

Bronnen:
http://www.zonsondergang.info/

Om 17:49 is de (burgerlijke) schemering voorbij en is het te donker om zonder verlichting buiten nog iets te doen... Toegevoegd na 56 seconden: (de zonsondergang is om 17:12 uur) Toegevoegd na 14 uur: Bovenstaande cijfers kwamen van een Belgische tabel. Voor De Bilt was de zonsondergang op 19-1-11 8 minuten eerder (17:04. Het maakt trouwens nogal wat (5 min) uit of je in Maastricht (17:01) of in Den Helder (17:06) bent. Een tabel voor De Bilt: http://home.hccnet.nl/v.d.horn/weersverwachting/zonsopkomst_zonsondergang.htm Of reken uit hoe laat bij jou de zon ondergaat: http://www.dekoepel.nl/calculator.html

Bronnen:
http://www.astro.oma.be/GENERAL/INFO/nzon/...

Rond de 6 uur volgens mij is echt donker.

Nu, 17.09 uur. Vind het niet zo'n slimme vraag, zeker niet als je hem zo laat stelt, even wachten en je had het geweten.

Vandaag (vannacht) wordt het niet donker, want het is onbewolkt en het maantje schijnt. Zon is vandaag onder gegaan om 17.04 uur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100