als je water op brandend vet gooit begint dit hevig te branden. Hoe komt dit? En is dit te benutten voor energie-opwekking?

Als alles brandt, brandt water ook! Heb ik wel eens gehoord van een brandweerman. Dit blijkt letterlijk waar te zijn als je water op brandend vet gooit. Het gaat dan hevig sissend op in felle vlammen. Net alsof de zuurstof- en waterstofatomen (beide op zich goed brandbaar) uit elkaar worden getrokken en daardoor prooi van de vlammen worden. Weet iemand hiervoor een verklaring? En zouden we deze onbeperkt voorradige brandstof niet kunnen benutten in de elektriciteitscentrale?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het water in de olie zorgt voor stoombelletjes. Die drukken het hete vet in de lucht, waardoor kleine spettertjes zeer heet vet ontstaan. En die kleine spetterjes verzorgen voor de steekvlammen. Het heeft niets met het uit elkaar vallen van atomen te maken. Daar is veel meer energie voor nodig, en nee. op die manier ontstaat geen oneindige energiebron. Toegevoegd na 1 dag: Overigens: De brandweerman die jou verteld heeft dat water kan branden moet gewoon lekker een toilet gaan bewaken. Watr kan niet branden, het is nl al verbrandt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100