Hoe worden magneten gemaakt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met elektrische stroom worden de deeltjes gericht als het metaal heet is. Dat kun je allemaal zien in het onderstaande filmpje. Ik hoop dat het niet erg is dat de taal Engels is...

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=QjO3m4d2g1k

Dat kan je hier lezen: http://www.watt.nl/images/pdf/2.pdf

Een magneet is een stuk ijzer of staal dat met zijn natuurlijke onzichtbare kracht ijzer en sommige andere metalen aan trekt. Deze natuurkracht heet magnetisme. Het is vrij eenvoudig om een magneet te maken. Als je een naald hebt en een magneet, dan moet je met de magneet in een richting over de naald strijken. Als je dit lang genoeg doet, wordt de naald ook een beetje magnetisch. Als je dit hebt gedaan, weet je in feite al hoe ook 'in het groot' een magneet wordt gemaakt. Gesmolten staal wordt in mallen gegoten en daarna in een sterk magnetisch veld afgekoeld. Na afkoeling en harding is het staal magnetisch. Dan heb je een magneet.

Bronnen:
http://www.wegwijslezer.nl

Een magneet kan eenvoudig gemaakt worden door een stuk ijzer of een legering daarvan met nikkel in het centrum van een spoel te plaatsen en vervolgens een gelijkstroom door die spoel te sturen. Er bestaat ook natuurlijk magnetisch materiaal, maar dat heeft zich op een vergelijkbare manier gevormd.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/magneet-hal...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100