Waarom kan de energie van bliksem niet worden benut ?

Als men voldoende accu-capaciteit zou hebben zou een inslag toch zo'n accu moeten kunnen opladen voor weet ik veel hoeveel ? Waarom kan dit niet, en is het denkbaar dat dit nog komt ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens de site van de KNMI is de energie van een gemiddelde blikseminslag minder dan 1 kubieke mtr aardgas. En heeft bliksem dus als energiebron weinig betekenis. Het loont zich dus niet.

Omdat die niet voorspelbaar is dus derhalve niet te benutten... Goede vraag, maar als iemand dat kon dan was de stroom niet zo duur als dat die nu is... want het vermogen van één bliksem is zo ontzaglijk groot... Kijk maar zo´n vonkje kan een boom met een klap door midden splijten, dan hebben we het wel over power... maar helaas, is niet mogelijk...

Het probleem is dat er TE veel stroom in een keer gaat lopen. Geen enkele accu(pack) kan die overcharge aan.

Er is onderzoek gedaan naar het nut om de ontlading van bliksem op te vangen. Een gemiddelde ontlading geeft veel spanning, maar weinig stroom. De ontlading van een inslag bevat genoeg stroom om een droogtrommel, wasmachine of koelkast 1 tot 2 uur te voorzien van energie. Logisch dus dat er geen aparte centrales komen om bliksemontladingen op te vangen. Overigens doet men wel serieus onderzoek naar bol-bliksems. Bol-bliksems zijn enorm bijzonder omdat ze, volgens natuurkundige wetten, eigenlijk niet kunnen bestaan. Maar een bol-bliksem bestaat wel degelijk en men denkt dat binnen in de bol hele sterke magnetische velden heersen waarin mogelijk kernfusie voorkomt. Dit kan veel energie opleveren.

Bronnen:
http://www.natuurwetenschappen.nl/modules....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100