Moest men het absoluut nulpunt kunnen bereiken ....zou dan alles stil staan ?

De atomen zouden niet meer bewegen .... houdt dit in dat alles stilstaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je ingedachte houd dat je alles moet stoppen om het absolute punt te bereiken, dan weet je het antwoord op de vraag al. Het absolute nulpunt is het punt waarop alles stilstaat. Overigens is dat een toestand die niet mogelijk is. Toegevoegd na 4 minuten: Het volledig stil staan van alles is een voorwaarde, en geen gevolg.

Alles wat het absolute nulpunt bereitk zou dan stil staan.

Ik denk het niet. als je letterlijk bedoelt "alles" ik denk dat als je een kamer (voor het gemak een kast ) zou afkoelen tot het absolute nulpunt. en je een bal zou laten vallen van het plafond tot de vloer, dit niet zou stil staan. ik denk bijvoorbeeld dat tijd ook niet stil zou staan in een ruimte waar het absolute nulpunt is bereikt. als je bedoeld alle bewegende delen in een molecuul bijvoorbeeld, dan ja, volgens mij staan dan alle elektronen neutronen protonen en alle andere aanwezige "delen"stil.

Ja, bij "alles" in de breedste zin van het woord. In aanvulling op een eerder antwoord: als werkelijk alles het absolute nulpunt heeft bereikt kan datgene/diegene die de bal moet laten vallen ook niet bewegen.

Aangezien het bereiken van het Absolute nulpunt,i.e, -273 graden Celcius,slechts theoretisch bestaat,kan deze temperatuur/toestand nimmer worden bereikt. De laagst gemeten temperatuur in het heelal is -270 graden Celcius ofwel 3 graden Kelvin,dus ligt 3 graden bóven het absolute nulpunt. Wanneer álle atomen compleet stil zouden staan,i.e. niet meer zouden bewegen en er dus géén actie/reactie plaatsvond,dan is beweging sowieso onmogelijk,dus ja: alles zou dan in "stasis" zijn ofwel niet kunnen bewegen. Energetische (chemische) processen zouden dus ook niet kunnen plaatsvinden. Wél is het theoretisch mogelijk,dat o.i.v. de zwaartekracht voorwerpen door de tijruimte heen zouden kunnen bewegen,maar dan louter en alleen doordat ze door een voorwerp zouden worden aangetrokken dat een grote massa bezit,ergo een zwaartekrachtwerking,zou uitoefenen.

Het is (nog) onmogelijk om het absolute nulpunt te bereiken. Maar goed, stel dat het gebeurd dan zou alles wat die temperatuur bereikt stilstaan. Voorwerpen die een andere temperatuur hebben, zullen gewoon blijven bewegen. Het voorwerp dat op het absolute nulpunt zit, zal niet kunnen bewegen. Om te bewegen heb je namelijk energie nodig, en een voorwerp dat qua temperatuur op het absolute nulpunt zit, bevat geen energie meer.

Als dat over de hele wereld het geval zou zijn, ja dan was het gebeurd met alle beweging én met alle leven op aarde.

Nee helaas... Ruimte/tijd staat los van temperatuur. Zou alles bevriezen dan is er toch ruimte dus ook tijd. Toegevoegd na 10 uur: Wanneer dit wel het geval zou zijn dan zou het omgekeerde ook van toepassing zijn: hoe hoger de temperatuur, hoe sneller de tijd zou gaan.. dit klopt dus ook niet

Zover ik begrijp kunnen we temperatuur en tijd loslaten want dat komt voort uit het bewegen van atomen. Bewegende atomen genereren warmte. Zwaartekracht is beweging. Bij 0 Kelvin staan de atomen stil maar niet de quarks en alles wat erna komt. Atomen zijn net als treden op een ladder. Stofje, molecuul, atoom, quarks, enz.. Net als km, hm, dm, m, dm, cm, mm. Zoiets dergelijks. Hoe dan ook vraag ik me af en geloof dat het oneindig klein kan gaan maar wij niet zo diep kunnen gaan. Net als het heelal oneindig groot is. Als het heelal vast te pakken was en alles zou stil staan dan stopt alles te bestaan. Mits het gehele heelal ook uit hetzelfde bestaat als dat we hier kennen zoals de atomen enz.. Overigens is tijd enkel op aarde een maat onder invloed van ons sterrenstelsel. In een ander sterrenstelsel zullen andere natuurwetten gelden waardoor het niet meer klopt. De aardbol zou je in vergelijking met het heelal niet terugvinden zelfs niet onder onze grootste microscoop op aarde. We zijn nog niet eens een stipje in het geheel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100