Een mooie citaat met betrekking tot "Geluk" "Gelukkig zijn"?

Weet je misschien een mooie citaat waarin geluk centraal straal? Zelfverzonnen of niet maakt niet uit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Geluk is een gebrek aan verlangen Toegevoegd na 8 minuten: Dit is positief bedoeld. Hiermee wil ik zeggen dat als je gelukkiger wilt zijn, minder moet verlangen.

Zonder ongeluk kan geluk nooit gelukkig zijn.

Geluk is een seconde die eeuwigheid wil zijn. [komrij] "Mensen die gelukkig zijn, verlangen naar nog meer geluk. Het is hun ongeluk." "Een mens is pas gelukkig wanneer hij het geluk zelf wil en uitdenkt." Geluk is de kracht de dingen te laten zijn zoals ze zijn. Beperkingen maken geluk [schopenhauer] Geluk is een goede gezondheid en een slecht geheugen [ ingrid bergman] Alle aards geluk berust op een compromis tussen droom en werkelijkheid. [Marcel Prévost] Geluk is niet afhankelijk van dingen buiten ons, maar van de manier waarop wij die zien. (Leo N. Tolstoj) Als het ongeluk in een klein hoekje zit, zit geluk dan in de rest? (loesje) Wie geen geluk vindt in eenzaamheid zal niet van de vrijheid houden. (Schopenhauer) Het ware geluk bestaat slechts in de illusies die men zich daarover maakt. (Erasmus) Geluk is geheel afhankelijk van onszelf. (Aristoteles) Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg! [De Dalai Lama] De voornaamste eigenschap van geluk is vrede. Innerlijke vrede. [ daila lama] Geluk is niet iets kant en klaar's. Het ontstaat vanuit je eigen daden. [ daila lama] Geluk wordt mogelijk wanneer zelfs wat wij als lijden beschouwen, ons niet ongelukkig maakt. [ de daila lama]

Een avond van geluk kan jaren van verdriet doen vergeten.

Geluk is gelul met een K

Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg. Dalai Lama Als het geluk met u is, waarom die haast? Als het geluk tegen u is, waarom die haast? Afrikaans spreekwoord Het geluk dat je vindt, is anders dan het geluk dat je zoekt. Geluk sluipt naar binnen langs een deur waarvan je niet wist dat je die opengelaten had. Het leven is te kort om te wachten tot je vanzelf gelukkig wordt. Als het geluk aan je voeten ligt, is de kans dat je het vertrapt het grootst. Ga niet op zoek naar geluk maar ontdek in jezelf waarom je het geluk tegenhoudt. Het is niet eenvoudig om het geluk in jezelf te vinden, maar ergens anders vind je het zeker niet.

Geluk zit in een klein hoekje

Koester je geluk, Want net als glas Is het zo stuk.

Bronnen:
P.G.

Geluk is een klein stukje ongrijpbaar gevoel dat komt en gaat, en verdwijnt wanneer je het nastreeft. Dat vind ik de mooiste uit onderstaande bron met veel meer citaten/gedachten over geluk.

Bronnen:
http://www.geluksfabriek.nl/Watisgeluk/tab...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100