Zijn er bekende filosofen geloofden in paranormale dingen?

zijn er bekende filosofen zoals Plato of Aristoteles die geloofden in paranormale dingen (geesten, aura en chakra, helderziendheid)? of juist niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Telepathie, verschijningen, animaal magnetisme, hypnose, leven na de dood: er is in de samenleving veel belangstelling voor, maar onderzoek naar zulke verschijnselen en overtuigingen lijkt zich hooguit af te spelen aan de periferie van de gevestigde wetenschap en filosofie. Toch hebben diverse filosofen erover geschreven. Bij Kant, Schopenhauer, James, Bergson, Driesch, Marcel en Derrida is de kennismaking met verschijnselen als telepathie van invloed geweest op hun filosofie. Hun teksten op dit gebied zijn echter grotendeels onbekend gebleven.

Bronnen:
http://www.evdaimonia.nl/programma-2015/fi...

In de oudheid geloofden ze bijna allemaal wel in paranormale verschijnselen. In de vorige eeuw heeft Gustav Jung heeft er uitgebreid over geschreven (psychoanalyticus, maar toch ook filosoof). Hij hoorde zelfs knallen in zijn boekenkast en raakte aan de rand van de waanzin... Een andere serieuze gek is Wilhelm Reich. Lees bijvoorbeeld over hem het Seksule Bolwerk van Harry Mulisch.

Wat Fremar beschrijft is een goede aanrader. Als u ook Duits leest, zal ik ook Ludwig Klages aanraden (echt een aanrader). Veder is Marcel ook inderdaad een aanrader. Een goede aanrader is ook Martin Buber, hij heeft het boek Ich und Du geschreven en dit boek is ook vertaald in het Nederlands (genaamd: Ik en jij). Ook heeft een docent aan de universiteit Leiden (Rico Sneller) met twee andere personen een boek geschreven over paranormale onderwerpen binnen de Filosofie, de naam van het boek is''Wild Beasts of the Philosophical Desert'', het boek is wel in het Engels geschreven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100