Zijn filosofische levensvragen van vroeger ook wel hedendaags terug te zien in het nieuws?

Wat is het nut eigenlijk van de filosofische vragen die de eerste filosofen stelden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, ik denk het wel. Kijk bijvoorbeeld naar de filosofen die de democratie bedachten, op dit moment gaat het in de wereldproblematiek erg veel over dat onderwerp. Zie Egypte, Libië.

Het nut van elke filosofische vraag is dat ze je aan het denken zet.De eerste filosofen of de laatste, de vragen verschillen niet zoveel Hieronder een uittreksel van een goed essay over de vraag hoe kunst en wetenschap ervaren worden door de doorsnee burger. http://books.google.nl/books?hl=nl&lr=&id=pa5r9U6vqcYC&oi=fnd&pg=PA1&dq=early+philosofical+questions&ots=icPISri0Gi&sig=c3pYBPkU_S1Qtx0MrjFaGNeJPXI#v=onepage&q&f=false

Yep. (Mooie vraag trouwens) 'Hoe te leven?' is een oeroude en uiterst actuele vraag. Dit gaat over waarden en normen en in een globaliserende wereld is dat actueler dan ooit. Maar ook vragen naar het wezen van de natuur. Een oude Griekse filosoof bedacht dat 'alles water' was. We zijn nog altijd bezig met de vraag wat eigenlijk de basis van alles is, in de deeltjesversneller van Geneve bijvoorbeeld. Of het begin der dingen, wat is tijd en kunnen we in de tijd reizen? Maar ook vragen over leiderschap, de overheid, gebruik van geweld, rangorde tussen mensen en ga zo maar door.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100