Is vrijheid een illusie?

wat is vrijheid?
is vrijheid niet een grote illusie dat we onszelf voorliegen?

wij mensen zijn voortdurend beperkt door de maatschappij, elkaar en onze grootste beperking zijn wijzelf!

De beperking van ons IQ, onze gedachten, onze zintuigen.. ons eigen lichaam.. wij blijken vast te zitten in een lichaam met zoveel gebreken.. onze persoonlijkheid of ziel lijkt nogthans zo groots, terwijl ons lichaam zo beperkend en kwetsbaar is..

is vrijheid een illusie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ha, die Wendy007; De mate waarin je bereid bent onafhankelijk te zijn en risico's te aanvaarden bepaalt je vrijheid. En in de huidige wereld zijn we juist keihard bezig om risico's te vermijden. En aangezien we allemaal keuzes maken die verplichtingen en afhankelijkheden opleveren kiezen we ook impliciet voor een beperking van onze eigen vrijheid. Maar die keuze kunnen maken is dan misschien wel weer een vrije geweest. De belangrijkste vrijheid kun je echter altijdmet volle teugen geniten; de vrijheid van je gedachten. Dus zeker geen illusie, want we kiezen zelf voor onvrijheid.

de vrijheid van Zijn, is volgens mij de enige vrijheid. al het andere wat aan "banden" legt heeft te maken met wetten en regels waar je je aan moet houden. dat zie ik een beetje als zitten in een open vogelkooi waarin je het gevoel hebt vrij in en uit te kunnen vliegen maar daar overheen zit een grotere dichte vogelkooi. het schept de illusie dat je "vrij" bent. misschien weten zwervers wat echte vrijheid is.die willen niet gebonden zijn aan wat dan ook. zullen ze er daarom voor kiezen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100