Heeft goed slecht nodig? (zie uitleg)

Is het nodig voor de goede punten nodig dat er ook een slechte variant bestaat. En als dat nodig is, kan je dan altijd goed doen of bijvoorbeeld gelukkig zijn of zijn slechte dingen nou eenmaal nodig en zullen die dan altijd blijven bestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je iets alleen maar als goed kan aanduiden als er ook iets slechts tegenover staat, hoe weet je anders het verschil. Dus mijn mening is dat iets alleen maar goed kan zijn als je weet wat slecht is.

Wat zou het voorjaar zijn zonder de winter? En wat de liefde zonder pijn? Wat zou de zon zijn zonder regen? Het zou een saaie wereld zijn!

Goed en slecht zijn aanduidingen die een verschil in kwaliteit aangeven en vergelijkbaar met licht en donker; als er geen licht was zou de term donker ook niet kunnen bestaan. Goed en slecht kunnen evenmin zonder elkaar.

2 tegengestelde dingen vormen tesamen het *geheel* en zijn ook altijd een heel klein beetje 'vervuild' door elkaar.... geen nacht zonder dag, maar wel met een kaarsje geen winter zonder zomer, maar wel een warme muts op geen zomer zonder winter, maar wel met een lekker ijsje Dat het laat chinese figuur Yin en Yang heel mooi zien.

Bronnen:
http://www.cpcs.umb.edu/~Peter/art/Yin__Yang.gif

Goed en slecht of positief en negatief of vreugde en pijn zijn vaak twee kanten van dezelfde medaille. Ze zijn onlosakelijk met elkaar verbonden.

Uiteraard! Wat zou GV zijn zonder minduimpjes?

Je kan geluk niet waarderen als je verdriet niet kent; Je kan gezondheid niet waarderen als je de ziekte niet kent; Je kan licht niet waarderen als je de duisternis niet kent; Je kan het goede niet waarderen als je het slechte niet kent; Je kan volmaaktheid niet waarderen als je het onvolmaakte niet kent; Alles heeft twee kanten en dit hoort bij elkaar.

Het is een voorbeeld van dualiteit... Het één kan niet zonder het ander... Daar is goed en slecht een voorbeeld van... En dat is intrinsiek zo... Dualiteiten, de naam impliceert dat al, kennen twee kanten altijd... Warm kan niet zonder koud... Boven kan niet zonder onder... Licht kan niet zonder donker... Ga zo maar door... En proberen één kant van de dualiteit te laten manifesteren is net als jongleren met heel veel draaiende borden, je wordt er heel moe van want elk moment kan er een bord vallen... Als je dus voorkeuren en afkeuren hebt, dan ben je de klos... Een kenmerk van dualiteiten is dat soms de ene kant en soms de andere kant boven komt te liggen, daar ontkom je niet aan... Gelukkig ben je maar even en dan draait de munt zich weer om... En dan ben je ongelukkig, dat kan niet anders... En het geldt voor alle dualiteiten... En helaas of gelukkig, het zal altijd zo blijven bestaan...

Slecht en goed kunnen goed met elkaar opschieten Wat is slecht - als je benadeeld wordt noem je het slecht. Als de wet je veroordeeld - is de wet dan slecht? Als je iemand met geld beroofd en het vervolgens weggeeft aan iemand met minder geld dan hebben goed en slecht elkaar in de ogen gekeken.

Ja ik denk om een balans te vinden ze hebben elkaar ook nodig goed en slecht wat zonder goeie daden kun je geen slechte daden doen en andersom

Het sleutelwoord in het leven, onze samenleving, is: BALANS. Alles draait om balans, zoals de aarde in de ruimte balanceert en er een vrouwtje en een mannetje nodig is om het leven te continueren, heb je dus bij 'Goed' dus helaas ook 'Slecht' nodig om de noodzakelijke balans te verkrijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100