wie heeft bedacht dat vrouwen van venus komen en mannen van mars?

Volgens bijvoorbeeld het oude testament klopt is dit namelijk niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is de titel van een boek van J.Gray waarin de verschillen tussen mannen en vrouwen beschreven worden. Het is dus niet letterlijk bedoelt. Toegevoegd na 1 minuut: Eerste uitgave van dit boek was in 1992.

Bronnen:
http://www.bol.com/nl/p/nederlandse-boeken...

Venus (mythologie) Venus, de Romeinse godin van de liefde, oorspronkelijk een Ouditalische vegetatiegodin, beschermster van tuinen en wijngaarden, werd later vereenzelvigd met de Griekse Aphrodite. Haar Etruskische equivalent is Turan. De Venusverering begon in Ardea en Lavinium, in Latium. Op 18 augustus 293 v.Chr. werd de oudste Venustempel gebouwd. Op 18 augustus werden destijds de Vinalia Rustica gevierd. Op 1 april werden de Veneralia gevierd ter ere van Venus Verticordia, de beschermvrouwe tegen de zonde. Vanaf 217 v.Chr. werd Venus geïdentificeerd met Aphrodite toen haar cultus uit de Grieks-Siciliaanse stad Eryx naar Rome werd gebracht. Op 23 april 215 v.Chr. werd een tempel op het Capitool in Rome gebouwd, gewijd aan Venus Erycina om de Romeinse nederlaag in de Slag bij het Trasimeense meer te herdenken. Venus werd ook geassocieerd met een andere Romeinse godin, namelijk Cloacina, de godin van de cloaca maxima, de hoofdriolering die liep vanaf het Forum Romanum en in de Tiber uitmondde. In die associatie werd zij Venus Cloacina genoemd en een tempel voor haar bevond zich op het Forum. De cultus van Venus werd vooral bevorderd door de politieke leiders: Julius Caesar en Augustus lieten hun geslacht, de gens Julia, teruggaan op de mythische Aeneas, de zoon van Venus en Anchises. In deze vorm werd zij geëerd als Venus Genetrix aan wie Julius Caesar een tempel wijdde. Zij werd in de Romeinse cultuur vaak afgebeeld als een vrouw met een rond voorwerp in haar hand bijvoorbeeld een appel of een spiegel, maar soms met Cupido of Victoria op haar hand, en ook wel met een roer of een dolfijn. De verering van Venus gaat door tot minstens het begin van de 4e eeuw. In de westerse astrologie geldt de planeet als archetypisch vrouwelijk, verbonden met de tekens Weegschaal (daghuis) en Stier (nachthuis) en in de horoscoop wordt ze beschouwd als een 'kleine weldoener' (benefactor). (vrouw) Mars (mythologie) Mars, Mars pater, Marspiter, Maspiter, Mavors, Mamers, Marmar of Mamerd was de Romeinse god van de oorlog, maar had daarnaast ook nog enkele vruchtbaarheidsfuncties. Hij was bij alle Italische volkeren zeer populair. Zijn Griekse equivalent is Ares. Zijn Etruskische equivalent is Laran. Hij was de zoon van Juno (de koningin der Goden) en een magische bloem (of Jupiter (vader der Goden). (man) Dus mythologie Gieks/Romeins groet Toegevoegd na 2 minuten: De toevoeging(Volgens bijvoorbeeld het oude testament klopt is dit namelijk niet.).Is hier niet zaken doende.(mythologie).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Mars_%28mythologie%29
http://nl.wikipedia.org/wiki/Venus_%28myth...

Dit is geen uitspraak die je letterlijk moet nemen, het idee is dat de hersenen van mannen en vrouwen verschillend zijn. Toevallig is onlangs vastgesteld dat de geslachtsbepaling van het embryo in de hersenen voor het eerst tot uitdrukking komt en pas daarna in de geslachtsklieren. Er is dus een fundamenteel verschil in de hersenen tussen mannen en vrouwen nog los van de invloed van de geslachtshormonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100