Wat is 'niets'?

Weet jij het antwoord?

/2500

De afwezigheid van iets. Toegevoegd na 13 minuten: Stel je voor dat je naar de verste uithoek van het universum gaat. Daar is de beste benadering van niets. Geen atomen, het perfecte vacuüm. Dat komt het dichtste bij niets dat we ons vandaag de dag kunnen voorstellen.

Niets is wat je ziet met je ogen dicht.

De totale afwezigheid van alles wat waarneembaar is. Je kunt er dan over gaan steggelen dat er wel iets is dat jij niet kunt waarnemen maar een ander wel. Dan is er dus wel iets alleen volgens jouw waarneming niet. Het is dus een kwestie van perceptie of er iets is of niets. Het is vergelijkbaar met de discussie die onder wiskundigen lang geleden is gevoerd over het getal nul.

Niets is als er geen dingen zijn. Het is op aarde niet te vinden. Versimpeld gezegd: Niets is als er niet iets is.

het niets kan uitsluitend gekend worden door ietsen die er niet zijn. De ruimte *tussen objecten*, de afwezigheid van objecten of wat dan ook. Voor de oerknal was er geen enkel object. Dat was het ultieme niets, die niet uitgedrukt kan worden door ontbrekende zaken.... Geen afstand tussen objecten die er uberhaupt niet zijn, geen tijd tussen gebeurtenissen. Het *niets* maar dan zonder ontbrekende zaken of tijdsverloop....geen gevolgen want geen oorzaken. Tot ineens....

Niets is meer dan iets. Niets is 1 letter meer dan iets.

niets is ook iets, namelijk het tegenovergestelde daarvan

geen enkel ding, oftewel niet iets

Het begrip niets kan vele ladingen dekken.Een soortgelijke vraag werd nog niet zo lang geleden op goeie vraag gesteld en beantwoord.

niets bestaat juist niet, dus de vraag wat "niets" is kan alleen maar beantwoord worden met "alles wat niet IS".

Niets is zeker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100