Leeft de mens voor de liefde?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een mens wordt (normaal gezien) voor liefde geboren. Konden we op deze vraag maar volmondig 'ja' zeggen.. dan was de wereld een heel stuk mooier en vrediger! Helaas is de wereld niet zo liefdevol dat ieder mens voor de liefde leeft.

Ik denk dat je hier iets door elkaar haalt, liefde heb je nodig OM te leven, maar als je zelf niet goed in je vel zit, dan heeft liefde geen zin. je leeft dan niet voor de liefde, het is een behoefte, om te leven dan. Dit is liefde van iemand anders, liefde in de zin van, van jezelf houden, daar leef je wel voor, althans, dat vind ik, als je niet van jezelf houdt, dan leef je ook niet echt, dan ben je maar gewoon niet een mens, fysiek ben je er wel, maar psychisch ben je niet 100% levend. Als je van jezelf houdt en gelukkig bent, dan ga je fluitend het leven door, alles gaat goed, je kijkt naar de positieve kanten, je onderneemt leuke dingen, natuurlijk zitten er dan af en toe weer kanten aan, maar dat even achterwege gelaten, dat is dus wel echt de sleutel tot het 'leven'. Als je dat bedoeld is het antwoord echt wel ja, bedoel je liefde voor elkaar, hier kun je inderdaad gelukkig van worden, het kan je steunen, het kan je helpen, maar het is niet van cruciaal belang, de mens heeft niet echt een 'echt' doel. Dit maakt de mens zelf, nou ja, je snapt wel wat ik bedoel denk ik zo. Sommige mensen zeggen ook weleens dat je vrienden nodig hebt, voor de liefde ja, maar ik geloof dat als je sterk van jezelf houdt, je hebt gewoon voedsel en het andere wat je nodig hebt om te overleven - wat ik even vergeten ben - denk ik best dat je het overleeft, misschien verlang je weleens naar gezelschap, maar je gaat er op korte termijn echt niet dood aan. Bij Mythbusters hebben ze dat weleens getest, of je als je op een onbewoond gebied leeft, je helemaal gek wordt, dit testte ze op basis van 4 dingen die komen kijken bij het 'gek' worden. Dit waren ze uit mijn hoofd: - 'boos' kijken - heel veel slapen - heel veel fouten maken. - Weet iemand de vierde nog? Adam vertoonde 3 van de 4 symptomen, Jamie slechts 1 van de 4, ze zaten daar uit mijn hoofd 3-4 dagen, dus het kan wel degelijk, misschien kun je er zelfs een soort van aan gewend raken, of het niet erg vinden, maar dat weet ik niet. Ik hoop dat dit antwoord een beetje voldoet, want ik ben er lang mee bezig geweest :)

Natuurlijk. De ander te zien als jezelf, als "broeder" of als "zuster" en werkelijk voor het welzijn van die ander te zorgen zoals je voor jezelf zorgt, dat is een van de grootste uitdagingen die deze aarde biedt. Tegen de tijd dat we hier allemaal achter zijn gekomen zien we dat dit dè oplossing is voor de wereldproblematiek op elk gebied.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100