Zijn er ook dieren die huisdieren hebben?

(Dan bedoel ik geen mensen.)

Het moet gaan om huisdieren die echt aandacht krijgen van de huisdier-houd-dieren.
Dus geen haaien met schoonmaakvisjes om zich heen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb ooit in een dierenwinkel een kooi gezien met daarin een ara en een schildpad. Die twee waren de dikste vriendjes en die ara probeerde de schildpad ook echt te voederen. Weet niet of je dat een huisdier van een dier kan noemen of eerder verkeerde socialisatie waardoor de ara denkt dat hij ook een schildpad is.

Een krokodil heeft zijn vogeltjes,die zijn tanden verzorgen.maar ik weet niet of je dat als huisdier mag zien,of als knechtje.

Mieren verzorgen diverse andere dieren om van hun producten te kunnen gebruiken

Vanuit lange eigen ervaring weet ik dat een konijn en een kat vaak veel plezier aan elkaar kunnen beleven! Jammer genoeg had ik destijds geen camcorder, maar behalve spelen en elkaar verzorgen, hadden mijn 2 dieren samen een erg goed leven! Toen de poes door ouderdom overleed, was konijn ontroostbaar...en overleed aan hartstilstand ;) (liefdesverdriet)? hier wel een grappig filmpje gevonden als beeldmateriaal: http://www.youtube.com/watch?v=1wOgg2JFBTU

mijn hond had vlooien of telt dit niet.

Als eerste zou ik denken dat je een huis (hol, grot of wat dan ook) moet hebben om een huisdier te kunnen hebben. Dat verkleint de groep van mogelijke dieren al. Verder denk ik dat het alleen een huisdier is als je er geen direct profijt van hebt en je er zelfs extra middelen voor vrij moet maken om het te kunnen verzorgen. Het is een beetje lastig iets te bewijzen dat niet zo is, maar het lijkt mij in te gaan tegen de natuur van dieren en zou ik dus zeggen dat dat niet bestaat.

zoals jij het vraagt:, NEE

Ja. Ik heb serieus eens een docu gezien over een vrouw met een klein schoothondje. Zij was helemaal gek op dat beest en behandelde deze dan ook als haar kind. Dit hondje had dan dus ook een hond als huisdier gekregen! Een iets grotere hond, dat minder privileges had als de schoothond. Hij werd gewoon behandeld als een echte hond. Ik vond het erg bizar!

Mieren houden en beschermen luizen, zodat ze die kunnen melken

Vel dieren leven in symbiose met elkaar, zoals het clownsvisje wat in/bij de zeeannemoon leeft. De zeeannemoon heeft dus huisdieren!! Zo zijn er wel meer voorbeelden en is het antwoord dus JA.

Mieren, kweken termieten en schimmels.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100