Wat is het nut van een teek, je word er ziek van en het brengt alleen maar narigheid?!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een voor de hand liggende vraag. Wij mensen vragen ons af: welk nut heeft een teek voor óns? Maar de vraag moet eigenlijk zijn: wat heeft een teek voor nut voor de natuur? Want de natuur is er niet alleen voor de mens. Mensen zijn evenals alle andere dieren een onderdeel, een schakel in dat grote geheel, dat natuur heet. Teken hebben voor de mens geen direct nut. Zij gebruiken ons en andere zoogdieren om te leven en te overleven. Een teek moet zich voor zijn groei een paar keer in zijn leven barstensvol bloed zuigen. Maar voor de natuur zijn teken wel degelijk van waarde. Ze spelen een belangrijke rol als voedsel voor andere dieren. Volgezogen teken zijn een voedzame hap voor bijvoorbeeld steekmieren en vogels. Eksters, kraaien en spreeuwen pikken deze teken van het vee af. Valt ook maar één schakel weg uit die voedselketen, dan kunnen andere dieren al in grote problemen komen. Daarnaast hebben teken nog een andere functie, waar moeilijker begrip voor op te brengen is: teken (in de tropen) kunnen ziektes overbrengen. Ze helpen bacteriën, virussen en ziektekiemen te overleven, door ze over te dragen van het ene dier op het andere óf op de mens. Voor ons is dat niet nuttig, maar voor de natuur uiteindelijk wel. Alles heeft een plek in de natuur. Daar horen ook ziekte veroorzakers bij. Ziektes zorgen ervoor dat zwakken afvallen en sterken overleven. Dat is pijnlijk en naar en niet altijd te begrijpen, maar wij gaan daar niet over. Alles bestaat uit sterfelijk zijn en een terugkeer in de voedselketen. Zo werkt het nou eenmaal. Als alles zou overleven dan zou de natuur al lang overbevolkt zijn geraakt. De natuur is hard, maar zo houdt ze zichzelf wel al miljarden jaren in stand.

de teek is op geen gebied van enkel nut.

Een teek heeft geen functie welk voor een mens wenselijk zou zijn. Wist je trouwens dat er ruim 900 verschillende soorten teken zijn? Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen zogenaamde harde en zachte teken, ofwel schildteken en lederteken.. Hieronder een afbeelding waarbij je kan zien dat de huid van een vrouwtjesteek (alleen vrouwtjes bijten) flink kan uitzetten zodra ze bloed tot zich neemt.

Teken hebben hun functie in de voedselkringloop. En wat betreft nut (voor ons): hoezo zou ieder beest nut moeten hebben? Dat slaat alleen ergens op als je in Intelligent Design gelooft.

Je kan er de ziekt van lijm o.i.d. van krijgen,.

Heeft geen nut. Wordt er zelf simpel van want we wonen in een bos en daar stikt het van de teken.

Teken zijn net zo nutteloos als mensen. We planten ons voort tot in lengte van dagen en parasiteren op andere species.

Teken zijn nuttig, dan kun je nog beestjes verbranden in je achtertuin. Gewoon van je huisdier aftrekken, je huisdier een ontsmettingsmiddel geven en de teek verbranden. Moet hij maar een ander slachtoffer kiezen.

Ha, die Collie31; Stel je eens voor dat alle leven in de natuur dat niet direct aanwijsbaar tot nut is van de mens zou verdwijnen, dan bleef er wel heel weinig over. Elke plant of dier heeft een plaats in het geheel, al was het maar als scakel in de voedselketen, dus vroeg of laat heb je er altijd iets aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100