kan een kraai zwemmen?

Toegevoegd na 6 minuten:
Ik (mijn zoon) heeft het dan over dobberen zoals een meeuw dat doet... (zonder te zinken..)

Als alle vogels dat kunnen.. kunnen bv kippen dat ook? ik heb echt nog nooit een kip (of kraai) zien "zwemmen" maar dit kunnen ze dus wel?

Toegevoegd na 4 dagen:
Met deze antwoorden heb ik Jesse kunnen uitleggen "of een kraai kan zwemmen" Het is eigenlijk (achteraf) wel logisch... niet opstijgen en volzuigende veren... nou ja.. Bedankt allemaal! Ook voor de leuke links en foto's!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

kraaien, kauwen duiven, kippen en veel andere landvogels kunnen zich wel een tijdje drijvend houden, maar zwemmen zou ik dat toch niet willen noemen. we rijden regelmatig uit om zo'n vogel uit het water te vissen. hun veren zuigen zich vol, en ze kunnen niet opstijgen uit het water. als niemand ze er uit vist, zullen ze zeker verdrinken.

Afhankelijk van wat je onder zwemmen wil verstaan, kunnen de meeste, zoniet alle, vogels zwemmen. Uiteraard zijn vogels zoals pinguins, eenden, zwanen, aalscholvers, pelikanen, meeuwen, futen, meerkoeten, e.v.a. voorbeelden van vogels die niet alleen kunnen zwemmen, maar waarvoor dit zwemmen zelfs essentieel is voor hun voortbestaan (voeding). Voor meer informatie over zwemmende vogels, zie de bron.

Nee, maar hij kan wél duiken. Namelijk om een maaltje uit het water te halen! Zie voor een fotoverslagje op http://www.digitalnature.org/vogels/zwarte%20kraaien%20vissen.html

Nee,maar als ie het probeert, wordt ie wel muzikaal. Hij blaast dan namelijk de kraaienmars.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100