welk dier in Nederland is eigenlijk het meest giftig?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vrouwen.

Nederland is gezegend met een minimaal aantal giftige dieren. Van de drie slangen die binnen onze landsgrenzen rondkruipen, is er slechts één wiens beet echt kwaad kan. Dat is de adder. De gladde slang en de ringslang zijn ongevaarlijk. Voor wie nog nooit een adder heeft gezien: het is een betrekkelijk kleine slang, zestig tot tachtig centimeter lang, met een gedrongen lichaam en een korte, stompe staart. De kop is duidelijk van de hals te onderscheiden. Mannetjes zijn grijs tot beige en vrouwtjes beige tot (rood-)bruin. Op de rug is een donkere zigzagstreep aanwezig. De ogen hebben een verticale spleetpupil.......

Da adder : Maar niet bang zijn. De laatste vijf jaar werd geen enkele dodelijke beet geregistreerd (in België) De Zwarte Weduwe is niet inheems ,maar wordt vaak aangetroffen in het havengebied van Antwerpen en blijkt daar nog te overleven ook .

De langpootspin. Klinkt overdreven maar deze zijn extreem giftig. Alleen ze hebben niet de kracht om je te bijten of om de gif in je lichaam te krijgen.

Ook niet onderschatten: de pieterman (vis) en het Portugees oorlogsschip (kolonie poliepen).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_pieterman
http://nl.wikipedia.org/wiki/Portugees_oor...

De mens... zonder twijfel. Niet alleen in Nederland overigens

Ok, deze is wellicht niet het meest giftig, maar heeft wel dodelijke slachtoffers: de wesp. Simpelweg omdat er veel mensen gestoken worden door de wesp, en omdat men gemakkelijk een allergie voor het gif kan ontwikkelen waardoor wespesteken opeens dodelijk kunnen zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100