Opleiding 'Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek'.

Dit jaar ga ik examen doen voor HAVO en daarna wil ik de HBO opleiding 'Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek' gaan doen.
Nou weet ik al heel lang dat ik deze opleiding wil gaan doen en ik heb allerlei informatiepakketten aangevraagd en op internet gezocht. Maar ik kan nergens vinden hoe die 4 jaar nou verloopt.

Ik las bijvoorbeeld dat je na het 2e jaar allerlei richtingen kan kiezen maar nergens staat welke.

Weet iemand alle richtingen en hoe verloopt de rest van de jaren qua vakken en stage enzovoort?
Ik kan het nergens vinden.
En als ik dan toch hierover bezig ben, hoe is de Hogeschool Rotterdam met deze opleiding bezig?

Open dagen bezoek ik wel maar het geeft niet het realistische beeld over hoe het er echt aan toe gaat.

Mvg Cristy

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ga deze opleiding dit jaar starten een de HU. Daar heet de opleiding Life Sciences, dat is eigenlijk gewoon de Engelse naam. Het eerste jaar is een gezamenlijk jaar samen met de studies chemie en chemische technologie. In het tweede jaar werk je per les blok aan een thema. Zo kun je je goed orienteren en aan het einde van het jaar een keuze maken voor één van de drie specialisatierichtingen: - Microbiology - Biomolecular Research - Zoology In de tweede helft van het derde studiejaar ga je op stage. Je loopt stage bij een laboratorium van een ziekenhuis, universiteit of bedrijf. De opgedane kennis leer je zo in de praktijk toe te passen en je krijgt een beeld van de functies die je later zou kunnen gaan vervullen. In de hoofdfase bepaal je voor een deel je eigen studieprogramma. Je krijgt een halfjaar vrije ruimte om een minor te volgen. Dit is een samenhangend pakket van keuzecursussen dat je zelf kiest, in overleg met je studiebegeleider Ten slotte ga je aan de slag met je afstudeeropdracht bij een bedrijf of instelling binnen of buiten Nederland. Je studeert af in de richting waarin je je in het derde jaar hebt gespecialiseerd. Je sluit de afstudeeropdracht af met een verslag over het onderzoek dat je hebt gedaan, een publieke voordracht en een mondelinge verdediging Na het succesvol afronden van je opleiding mag je de titel Ingenieur (Ing.) óf de graad Bachelor of Applied Sciences (B AS) voeren. Je mag dus kiezen. De laatste titel is internationaal herkenbaar en dus handig als je in het buitenland wilt werken of een baan vindt bij een multinational.

Bronnen:
http://www.bachelors.hu.nl/Alle%20bachelor...

Je kunt na de basisjaren specialiseren in analytische chemie, klinische chemie (medisch analist), biochemie,microbiologie en afhankelijk van vestigingen CIS achtige vormen van onderzoek waar veel richtingen in zijn en wat erg geromantiseerd is, vandaar deze benoeming. Veel mensen willen deze kanten op, de personage ABBY in NCIS verenigt veel disciplines in onderzoek die in wezen allemaal verschillende specialismen zijn, sporenonderzoek, ballistisch onderzoek en ga zo maar door zijn allemaal verschillende takken van sport die meestal gespecialiseerde opleidingen vergen. Het nadeel is dat laboratoriumonderzoek zo breed is, dat dat nimmer in enige opleidingen te vatten is. De laboratoriumopleidingen bieden dan ook een brede keuze aan en een tamelijk algemenen opleiding in een hoofdrichting. Leuk is wel dat je kun doorspecialiseren en de opleiding aansluit bij veel universitaire studierichtingen. Je kunt dus heel ver komen met een dergelijke opleiding. In het algemeen is te zeggen dat je goed in wiskunde moet zijn om de opleiding succesvol af te ronden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100