Als de hele mensheid dikker word, krijgen muggen dan langere angels?

Hypotetisch is dit.

Toegevoegd na 43 seconden:
En indien het geval; is dit al gebeurd? Of vergelijkbare evolutionaire zaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dikkere mensen wil nog niet zeggen een dikkere huid. Bovendien, de mensen vormen een aanzienlijke minderheid in het 'dieet' van muggen; de meeste muggen azen op vogels, katten, koeien en zelfs schapen. Dus het antwoord is vooralsnog: nee.

Nee, omdat de mug in de huid prikt, en vet zit niet in de huid, maar daaronder. Stel dat we wel dikkere huiden zouden krijgen, dan zou dat langzaam gaan en zouden de muggen die desondanks kunnen prikken een betere overlevingskans hebben en de nakomelingen met langere angels ook en zo verder - genoeg tijd om zich langzaam aan te passen aan die dikkere huid.

Ja, je bedoeld als de mens een dikkere huid krijgt. Ja dan zullen ook de muggen zich aanpassen. Anders sterven ze uit en dat wil de evolutie niet.

Nee, in de huid zitten vele bloedvaatjes waar de mug het bloed uitzuigt. Dat heeft met de omvang van de mens niets te maken.

dat denk ik niet, nu zijn er dikke en dunne mensen, muggen zijn dus al berekend op verschillende huiddiktes. want anders zouden dikke of juist dunne mensen minder geprikt worden en dat is niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100