Word je dik van te lang slapen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, lees dit artikel maar eens. Dat te kort slapen slecht voor je is, is oud nieuws. Dat je door te lang slapen niet veel fitter wordt, is ook al bekend. Maar nu blijkt ook nog eens dat wanneer je langer dan acht uur per nacht slaapt, je aan kan komen! Canadese onderzoekers aan de Laval University in Quebec hebben gedurende zes jaar de slaaptijd en het gewicht van 276 volwassenen, in de leeftijd van 21 tot 64 jaar, bestudeerd. "Uit ons onderzoek blijkt dat zowel kort als lang slapen een groter risico op toekomstig gewicht en vet met zich meebrengt. De resultaten benadrukken dat," aldus Jean-Philippe Chaput, één van de onderzoekers. Een normaal slaappatroon zou daarbij ook moeten helpen het overgewichtprobleem aan te pakken. De proefpersonen die slechts vijf tot zes uur per nacht sliepen, kwamen bijna twee kilo meer aan dan de slapers die de normale zeven à acht uur halen. De mensen die zelfs aan de dagelijkse negen à tien uur slaap kwamen, zijn gemiddeld 1,6 kilo aangekomen. Te kort slapen is dus nog altijd erger dan te lang in bed blijven liggen. Áls je dan toch moet kiezen, zou ik de wekelijkse zondag-uitslaapdag-traditie dus lekker in ere houden. Aangeraden wordt echter om dagelijks zeven à acht uur te slapen. Enkele slaaptips - Niet piekeren in bed - Niet hongerig of met volle maag gaan slapen - Zes uur voor het slapen gaan geen inspannende sport meer beoefenen - Hou je slaapkamer donker en koel - Sta elke ochtend rond dezelfde tijd op Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Bronnen:
http://www.ze.nl/beauty/Te-lang-slapen-maa...

Lijkt mij van niet. Hooguit door te lang te slapen en daardoor minder te bewegen.

Een nieuwe studie heeft onlangs uitgewezen dat de uren die je doorbrengt in bed meer invloed hebben op je gewicht dan de uren die je doorbrengt in de sportschool. Te veel of te weinig slaap blijkt dus van grote invloed te zijn op zwaarlijvigheid. Je kan, als je langer dan 8 uur per nacht slaapt, aankomen..

Bronnen:
http://www.afvallen-weblog.nl/te-veel-en-t...

Het tegenovergestelde: je vermagert juist (zeer langzaam), maar je krijgt wel te weinig beweging

Ik slaap erg veel en snack ook erg veel maar kom niet aan. Ik denk dat zolang je niet op een volle maag gaat slapen en geen aanleg hebt op dik worden er niet veel gebeurt.

ik heb eens gehoord dat je juist afvalt in je slaap nadat je hebt gesport of gewerkt,maar als urenlang blijft liggen zal dat alles mischien weer teniet doen,p,s je schijnt ook veel vocht te verliesen in je slaap

Te lang slapen maakt dik je word er niet langer van.. dit antwoord had ik al eerder gegeven Dat te kort slapen slecht voor je is, is oud nieuws. Dat je door te lang slapen niet veel fitter wordt, is ook al bekend. Maar nu blijkt ook nog eens dat wanneer je langer dan acht uur per nacht slaapt, je aan kan komen! Canadese onderzoekers aan de Laval University in Quebec hebben gedurende zes jaar de slaaptijd en het gewicht van 276 volwassenen, in de leeftijd van 21 tot 64 jaar, bestudeerd. "Uit ons onderzoek blijkt dat zowel kort als lang slapen een groter risico op toekomstig gewicht en vet met zich meebrengt. De resultaten benadrukken dat," aldus Jean-Philippe Chaput, één van de onderzoekers. Een normaal slaappatroon zou daarbij ook moeten helpen het overgewichtprobleem aan te pakken. De proefpersonen die slechts vijf tot zes uur per nacht sliepen, kwamen bijna twee kilo meer aan dan de slapers die de normale zeven à acht uur halen. De mensen die zelfs aan de dagelijkse negen à tien uur slaap kwamen, zijn gemiddeld 1,6 kilo aangekomen. Te kort slapen is dus nog altijd erger dan te lang in bed blijven liggen. Áls je dan toch moet kiezen, zou ik de wekelijkse zondag-uitslaapdag-traditie dus lekker in ere houden. Aangeraden wordt echter om dagelijks zeven à acht uur te slapen. Enkele slaaptips - Niet piekeren in bed - Niet hongerig of met volle maag gaan slapen - Zes uur voor het slapen gaan geen inspannende sport meer beoefenen - Hou je slaapkamer donker en koel - Sta elke ochtend rond dezelfde tijd op Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Bronnen: google

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100