welke plek is het ook alweer waar ieder jaar schildpadden eieren leggen die dan door vrijwilligers naar de zee worden gedragen als ze uitkomen?

ik heb er een keer een filmpje van gezien maar weet niet meer waar het is! een gebied waar veel schildpadden zijn, die daar allemaal heen komen om te leggen, maar door door de mens aangebrachte veranderingen kunnen de kleine schildpadjes als ze net uit hun ei zijn niet meer zelf naar de zee komen, dus gaan mensen er heen om al die kleine beestjes de zee in te tillen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik vermoed dat het op veel plekken gebeurt waar zeeschildpadden eieren leggen, zoals in Mexico: http://www.nps.gov/pais/naturescience/strp.htm en in Florida: http://www.turtletime.org/ en de Carolina's. Vaak worden de nesten eerst zorgvuldig uitgegraven om de eieren weer te begraven op een plek die veilig is (waar de nesten niet wegspoelen of uitgegraven worden door roofdieren bijvoorbeeld), en als de eieren uitkomen worden alle jonkies geteld, als ze er allemaal zijn worden ze vrijgelaten bij de zee. Op Youtube staan veel filmpjes over het vrijlaten van schildpadjonkies: http://www.youtube.com/results?search_query=turtle+hatchlings&aq=f

Dat gebeurde in ieder geval aan de zuidwestkust van Sri Lanka. Dat heb ik met eigen ogen gezien, maar dat was wel voor de Tsunami. Ze houden de kleine schildpadjes één dag langer zodat ze iets sterker zijn. Langer wachten helpt niet want dan verliezen ze hun instinct om de zee in te gaan.

Bij Galibi in Suriname en aan de overkant in Frans Guyana.Vrijwilligers worden niet toegelaten, want die eten de eieren op. In de eerste foto hebben wij de bakken met uitgekomen eieren uit het broedhuisje gehaald en in de tweede foto zie je het jonge grut wegkruipen, rechtstreeks naar de zee. Slechts 1 % haalt het, de rest dient als voer voor de predators. Over een jaar of wat komen de gelukkigen terug om zelf weer eieren te leggen op de standen van de monding van de Marowijne rivier. De foto's zijn slecht omdat ze zijn genomen bij het aanbreken van de dag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100