Hoe ontstaat schimmel in de koelkast bijv op een kaas? (geen schimmelkaas)

En zou je er heel ziek van worden als je dit opeet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Schimmelsporen zijn overal. Die komen op je kaas en 'kiemen' en groeien uit tot zichtbare schimmel. En hoewel de meeste schimmels ongevaarlijk zijn, kunnen ze zeer zeker wel ook ziekmakend zijn. Gelukkig dringt schimmel niet diep in de kaas en is wegsnijden voldoende om de rest van de kaas op te eten.

Onder de kaasschimmels zitten gevaarlijke soorten, alleen wegsnijden is dan NIET voldoende, het door de kaas gesponnen mycelium van giftige schimmelsoorten bevat ook mycotoxinen. Dus niet opeten, Het ontstaat in de koelkast omdat andere microorganismen daar minder goed groeien en de schimmel het "wint 'van de andere bederforganismen. Donker en koud met een lage pH is voor schimmels minder ongunstig dan voor bacterien, de sporen zijn inderdaad overal in de lucht. dus zo groeit schimmel andere organismen er dan uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100