Krijgen dieren ook eerst melktandjes voor dat ze een blijvend gebit krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij sommige dieren wel, en bij andere niet. Er zijn zoveel verschillende soorten dieren! Bij honden en katten bijvoorbeeld wel. Voor een hond gaat dit als volgt in zijn werk: Puppy’s worden geboren zonder tanden maar de eerste tand start met uitkomen wanneer de pups enkele weken oud zijn. Puppy’s krijgen twee sets tanden, de melktanden en het blijvende of volwassen gebit. De puppy snijtanden komen uit op ongeveer 2 tot 4 weken leeftijd en alle melktanden zijn meestal aanwezig op 8 weken leeftijd. Honden hebben 28 melktanden. Kort na het uitkomen van de melktanden, beginnen de blijvende tanden te groeien onder de melktanden. Blijvende snijtanden komen uit op de leeftijd van 3 tot 5 maanden. Tegen de leeftijd van zes tot zeven maand zouden alle blijvende tanden op hun plaats moeten staan; er zijn in totaal 42 blijvende tanden Maar dit is dus bij alle dieren weer anders, een krokodil heeft namelijk eigenlijk alleen maar melktanden. Die wisselt namelijk wel zo'n 2-3 keer per jaar van tanden!

Bronnen:
http://www.animaldoctor.be/dierenarts_gezo...
http://www.willemwever.nl/antwoord?vraag=q...

Ja denk het wel. In ieder geval hebben ze het op de onderstaande site over melktanden bij dieren.

Bronnen:
http://dierengebit.nl/persisterende-melktand.html

Nog een aanvulling: Bij sommige knaagdieren groeien de tanden voortdurend en doordat ze slijten van het knagen blijven ze toch even lang. De voortanden van een bever groeien op die manier 120 centimeter per jaar.

ja dieren wisselen voordat ze hun orginele gebit krijgen. ik heb er een hele boel van mijn honden. gr

Ja hoor... En puppytandjes zijn vlijmscherp. Dit is dan ook het enige wat ik uit eigen ervaring kan bevestigen... Maar alle zoogdieren krijgen eerst een melkgebid. Ook de Walvis en de Dolfijn...

In ieder geval paarden ook. Ik heb van een melktand van mijn eerste pony een hangertje laten maken.

Jazeker ik heb alle melktandjes nog van mijn honden.