Hoe komt het dat sommig vliegend ongedierte zo ontzettend brutaal is?

N.a.v. mijn vorige vraag. Bijv. bijen, wespen, en vliegen blijven constant bij je in de buurt en durven zelf op je te gaan zitten. Ook wanneer je ze van je afslaat raak je ze haast niet kwijt. Terwijl vogeltjes, die toch veel groter zijn, het niet in hun kopjes zouden halen om dit te doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze komen alleen even langs om te snuffelen of er niet iets te eten valt te halen. Misschien heb je een fel shirt aan waar ze op af komen. Maar dit is niet echt brutaal hoor. Ze doen het niet om jouw te pesten. Jij bestaat niet eens voor ze. Ze zien alleen lekkere hapjes. Toegevoegd na 7 minuten: Zeker bijen of wespen snuffelen bij je. Je bent geen lekker hapje voor ze, dus zoeken ze even of je wat eten bij je hebt. Maar zodra ze merken van niet, vliegen ze weer verder. Dus gewoon stil blijven staan zodat ze kunnen snuffelen. Als je gaat bewegen, dan zijn ze minder snel klaar met snuffelen.

vogels denken in tegenstelling tot insecten toch iets beter na neem ik aan. Insecten zijn vrij basis en hebben ook geen hersenen, die doen alleen de dingen om te overleven (eten halen dus)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hersenen

Ze zijn veel minder slim dan vogeltjes en voor zover ze het gevaar zien aankomen (je hand ofzo) zijn ze het ook net zo snel weer vergeten. Bovendien ben jij voor een gemiddelde wesp of vlieg niet interessanter of belangrijker dan pakweg een boom of struik, en daar keren ze ook steeds weer op terug, ook als-ie effe beweegt. Bovendien ben je als mens blijkbaar niet echt een groot dreigend gevaar; voor zover je al in staat bent een individu te doden, ben je totaal geen bedreiging voor de soort of de kolonie. Voorlopig valt er in de buurt van mensen altijd meer voordeel (voedsel) te halen dan nadeel, dus insecten zullen altijd bij je in de buurt blijven hangen. Vogeltjes hebben dat veel beter door, en zijn dus ook veel meer op hun hoede. Bovendien kunnen die geen voordeel bij de mens weghalen, dus hebben ze ook geen enkele reden om op ons te gaan zitten, hoewel je ze met regelmatig voeren soms wel handtam kunt krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100