Zijn de vruchten van een prunus eetbaar voor de mens?

Ik bedoel zo'n mooie grote boom met bruine bladeren. Die hebben momenteel vruchten en de vogels zijn er gek op...

Toegevoegd na 32 minuten:
Zie foto, de blaadjes zijn 4-8 cm lengte.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De foto is vrij wazig, maar het zou een Prunus cerasifera 'Nigra' kunnen zijn. Dat is een sierpruim die na enkele jaren een klein aantal eetbare rode vruchten vormt.

Bronnen:
http://www.tuinadvies.nl/prunus_cerasifera...

Dit zijn allemaal vruchten die van 'n Prunus komen: Abrikoos (Prunus armeniaca) Amandel (noot) (Prunus dulcis) Amerikaanse vogelkers (Prunus serotina) (ook wel "late troskers" of "bospest") Gewone vogelkers (Prunus padus) Japanse sierkers (Prunus serrulata) Kerspruim (Prunus cerasifera) Kroosjes (Prunus domestica subsp. insititia) Mirabelle (Prunus insititia) Perzik en Nectarine (Prunus persica) Pruim (Prunus domestica subsp. domestica) Sleedoorn (Prunus spinosa) Weichselboom (Prunus mahaleb) Winterbloeiende kers (Prunus subhirtella) Yushino-kers (Prunus yedoensis) Zoete kers (Prunus avium) Zure kers (Prunus cerasus) Abrikoos, Amandel, Perzik, Nectarine en de Pruim zijn zeker eetbaar. Ik weet niet wat voor Prunus jij in je boom hebt hangen. Maar die ik net opnoemde zijn zeker eetbaar. Van de anderen durf ik het niet te zeggen.

Dat hangt van de soort af. "Mooie grote boom met bruine bladeren" zegt niet zo veel. Hoe zien de vruchten eruit? Kan je een foto toevoegen van blad en vrucht? In elk geval: niet alles wat vogels eten, is per definitie eetbaar voor mensen.

Zo te zien is het een Kerspruim, Prunus cerasifera. De kersen zijn perfect eetbaar, zijn sappig en zeer zoet.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kerspruim

Zijn volgens mij wel eetbaar de zogenaamde kerspruim mijn Georgische vriendin is hiernaar op zoek om saus van te maken, mag ik weten waar die mooie boon staat Mvg Hans

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100