Waarom geeft alcohol zo'n goed gevoel?

Ik las ergens "Door alcohol worden de hersenen in feite ‘verdoofd’. Remmingen vallen weg en het geheugen en de concentratie verminderen". Waarom kan het me dan zo'n gelukzalig gevoel geven? Heb ik dan remmingen of ben ik overgeconcentreerd?

Wat doet het chemisch gezien met je hersenen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Alcohol geeft een goed gevoel omdat het signalen versterkt. Voel je je goed, zul je beter voelen. Voel je je rot ga je je nog rotter voelen. Ben je agressief aangelegd wordt je agressiever. Chemisch gezien heeft alcohol een verdovende werking op het centrale zenuwstelsel. Alcohol lost op in het membraan van de zenuwcel en verstoort de normale chemische reacties in deze cel. Bij langdurig en veelvuldig gebruik kun je dus allerlei ziekten krijgen. Bij een matig gebruik geef je de cellen de kans weer terug te herstellen.

Remmingen staan in de weg van een gelukzaligniveau. Schaamte is een belemmering van de vrijheid van je geest en derhalve geluksbelemmerend.

het verdoofd, verdoofd de pijn, ontspant en verlaagt de remmingen, dus dat lucht op... De persoon kan zich minder manifesteren, waarom heeft iemand die veel gedronken heeft meestal weinig verwondingen bij een ongeval? omdat hij ontspannen is en meegeeft... daarom... Toegevoegd op 24-04-2009 17:28:09 en er is heel snel gewenning, dus verslaving...

Ik weet niet of je nuchter tegen het mooiste meisje van de klas durft te praten, maar met alcohol op gaat dat vaker net iets makkelijker. Als je geen alcohol nodig hebt, heb je dus die remming in mindere mate

Omdat je door het effect losser word en daardoor ga je gezelliger met mensen om

Omdat het lekker is?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100