zijn muggen ergens nuttig voor?

zover ik weet is er geen enkel dier die alleen de mug eet, en de mug doet behalve zichzelf voeden, niet echt wat belangrijks. Dus als alles op de wereld er met een rede is, waarom is de mug er dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zowies.. Als een dier muggen eet, heeft het beestje dus nut voor dat dier. Daarnaast is het onzin om uit te gaan van nut of onnut. Dieren hebben niet de taak om nuttig te zijn.

dieren zijn er om te eten en gegeten te worden door elkaar de mug dient als voedsel voor de vogels en hagedissen e.d. Toegevoegd na 3 minuten: muggen en vliegen e.d vallen onder de noemer "insecten" en daar leven andere dieren weer op

In de natuur leeft alles in evenwicht. Ook muggen hebben er hun plaats er in. Muggenlarven zijn bijvoorbeeld belangrijk bijvoorbeeld als voer voor vissen. En muggen zijn voer voor spinnen. Zo helpen ze dus het natuurlijk evenwicht in stand te houden.

Bronnen:
http://www.natuurinformatie.nl/nnm.faqs/na...
http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/d...

Muggen dienen behalve als voer voor vissen nog als voedsel voor heel veel andere dieren zoals kikkers, libellen, wespen, spinnen, veel andere insecten en vogels, waaronder de zwaluwen.

Bronnen:
http://vroegevogels.vara.nl/Forum.35.0.htm...

Niet alles heeft directe nut voor de mens. Het feit dat de mug niet uitsterft is te wijten aan het feit dat hij een nuttige niche in het ecosysteem vervult. Meestal als voedsel voor diverse vis-, insect-, en amfibiesoorten.

Ja,zij spekken de kas van de fabrikanten van muggen afweermiddelen. Zowel van die voor als na het steken,dus daar hebben ze nut voor. Maar voor de mensheid an sich heeft zo'n beestje niet veel nut, sommige steken niet alleen maar brengen ook ziektes zo als malaria en ik dacht ook knokkelkoorts over op mensen.

ze dunnen populaties van dieren uit doordat ze ziekten overbrengen, dit kan heel veel nut hebben als er teveel van een bepaalde soort zijn

elk dier is nuttig, we houden elkaar in stand. (mensen proberen dat dan te verneuken) muggen brengen o.a. ziektes over, dat is voor ons niet zo nuttig maar voor het virus wel.

De larven vinden we terug in onze drinkwaterleiding, ze eten de bacteriën en de amoeben op die in ons leidingwerk voorkomen. Dat doen ze dus ook in open water.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100