Hoe kan het dat als je op je kop gaat staan en je drinkt iets dat het toch door je slokdarm gaat naar je maag?

Doet de zwaartekracht zn werk dan niet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

door de peristaltische beweging van je slokdarm, die knijpt als het ware je eten/drinken richting je maag. zwaartekracht kun je niet even uitzetten (uitgezonderd in een vrije val)

Eerlijk gezegd, dat zou ik niet weten... misschien slik je het dan zo snel door dat het er toch komt???

Je slokdarm werkt ongeveer hetzelfde als wanneer jij water door een flexibele slang knijpt met je handen. Vandaar dus dat het dan toch naar je maag gaat. Dat de zwaartekracht zijn werk wel doet merk je aan het feit dat het niet zo makkelijk gaat als wanneer je rechtopstaat, als het je al lukt.

het eten/drinken wordt naar je maag geduwd.

over het antwoord van deboender: ook in een vrije val zet je de zwaartekracht niet uit, je valt immers juist door de zwaartekracht!? Als je bij een vrijeval de zwaartekracht uit zou zetten, zou je stil in de lucht blijven hangen.

Beelden zeggen meer dan woorden. Zo ook hier. Kijk onderstaand filmpje en alles wordt duidelijk.

Bronnen:
http://biodesk.nl/vertering/werking_van_de...

Je slokdarm werkt onafhankelijk van de zwaartekracht: ook in de ruimte, waar je gewichtloos bent, kun je zonder problemen eten en drinken. Daar zorgt de slokdarm zelf voor. Dus ongeacht het feit of je op je kop staat of gewichtloos bent of ligt: voedsel en drank komen via de slokdarm in de maag terecht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100