Zijn er in nederland insecten die gevaarlijk zijn?

net als de teek
dus je kunt er ziek van worden of dood

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de aziatische tijgermug komt weer of nog steeds in Nederland voor

Wespensteken kunnen bij sommige mensen leiden tot een ernstige allergische reactie.

Als je allergieën voor steken van bepaalde insekten hebt, dan kun je er goed ziek van worden en zelfs aan dood gaan. Verder is volgens mij alleen de door jou al genoemde teek gevaarlijk, maar dan alleen als ze drager zijn van de verschillende virussen waarvan Lyme wel de gevaarlijkste is.

Er zijn meerdere berichten in de media geweest over exotische, giftige en niet zo giftige spinnen, en hoe deze steeds vaker in Nederland opduiken. Hier een bericht op FOK, al uit 2006. http://frontpage.fok.nl/nieuws/199531/1/1/50/uitheemse-giftige-spinnen-rukken-op.html Een van de spinnen die steeds meer en meer gezien wordt in Nederland, is de zwarte weduwe. 1% van de beten is (onbehandeld) fataal. Zoals al eerder genoemd kan ook een muggensteek dodelijk zijn. Muggen kunnen zeer gevaarlijke ziektes met zich meedragen, zoals het Westnijlvirus, deze veroorzaakt hersenvliesontsteking. En vergeet natuulijk de Malariamug niet. Een tekenbeet is op zich niet dodelijk, maar kan dit wél zijn als de teek een dodelijke ziekte draagt. Ga daarom altijd langs de huisarts na een tekenbeet. Mijn moeder is, in haar hele leven, één keer gebeten door een teek, bij haar werd Lyme gevonden, direct na de beet. Met een antibioticakuurtje was het te verhelpen. Dat kan niet meer als het te laat is.

Teken zijn een zeer naar volkje.

Naast bijen- en wespensteken die vooral allergische reacties kunnen geven, verspreiden alle stekende en bijtende muggen en vliegen infectieziekten , waaronder heel gevaarlijke, zoals malaria, teken(M. Lyme) en vlooien(pest, gelukkig zeer zeldzaam en andere infectieziekten). Rode bosmieren bijten en spuiten dan mierenzuur in de wond. De PROCESSIERUPS is gevaarlijk. De talloze kleverige haartjes die op deze rups zitten, beschermen hem succesvol tegen natuurlijke vijanden maar veroorzaken bij mens en dier flinke huidreacties en kunnen ook ademnood veroorzaken Een echte plaag hiervan wordt gepoogd op professionele wijze tegen te gaan maar dan nog rukt deze rups verder op naar het noorden en de irriterende haren blijven , ook als de rups dood is, gevaarlijk en kunnen zelfs gaan zweven. Vandaar dat verbranden van deze soms ineens massaal voorkomende rupsen dan de enige oplossing is.

Hij is in iedere vijver wel te vinden, het bootsmannetje, ook wel, rugzwemmer, of waterbij, hij spuit zijn slachtoffers in met een stof die het vlees oplost in het slachtoffer, om hem vervolgens leeg te zuigen. Pak je dit diertje in je handen dan steekt hij zeer veneinig, lijkt op een wespensteek, maar mogelijk nog erger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100