Wat gebeurt er als de allerbelangrijkste planten familie op aarde, n.m.l. gras, uitsterft?

De allerbelangrijkste plantenfamilie op aarde zijn de grasachtigen.
Koeien, paarden schapen, vrijwel alle grazende dieren zijn grotendeels afhankelijk van gras.
Maar ook een zeer belangrijk deel van onze voeding, komt van de grassen!
Je staat er zo maar niet bij stil, maar alle granen, tarwe, haver, gerst, zijn grassen, maar ook rijst is gras en zelfs mais is een grassoort, stel er ontstaat een ziekte op aarde, die alle grassoorten aantast en dood.
Veel grasziekten zijn er al, maar tot nog toe, kunnen we deze de baas, maar wat als dat niet meer lukt?
En we een vervanger moeten gaan zoeken en kweken voordat we massaal verhongeren, of is er een goede vervanger/ alternatief?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat zou in eerste instantie desastreus zijn: allerlei leven en organismen dat in grote mate afhankelijk is van gras en aanverwante granen krijgt het voor de kiezen. als we in staat zijn hiervoor goede vervangers te vinden kan het tij mogelijk keren. niet voor niets komen deze soorten in grote getale voor. interessante vraag Ed. ik denk dat er een nieuwe balans gevonden word. dat wel.

dan krijgen we het wk voetbal op kunstgras, en dat is natuurlijk helemaal niets.

De duinen worden overeind gehouden door grassen, en die zouden inzakken, en het water zou erlangs kunne, ook zou er voor veel dieren niets meer te eten zijn en daardoor sterven sommige diersoorten uit. Wetenschappers zouden dan een andere plant kunnen proberen te muteren om het gras te vervangen. Wat precies de gevolgen zijn is moeilijk te voorspellen, maar in ieder gevel zal het niet goed zijn...

Dan gebeurt er niets significants. Dan is er wel een andere soort die die leegte opvult. Maar dan is er nog niets aan de hand.

Dan zijn er twee opties; Of we passen ons aan of het is exit mens. De aarde zelf die zal er niet zo'n last van hebben.

Als het gras uitsterft dan zal dat nodig zijn. Als het plotsklaps gebeurd, dan zullen er hier en daar wel klappen vallen in de natuur. Maar uiteindelijk zal er een nieuwe balans ontstaan (zonder gras natuurlijk), waar volop leven is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100