Waarom krijg ik kippenvel als ik denk aan het likken van een houten ijs-stokje?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb het van het geluid van een cellofaanpapiertje verfrommelen of het bijten in een prop aluminiumfolie. Het is een bepaald gevoel waar je een rilling van krijgt en kippenvel. Ik denk dat het komt door je zenuwstelsel. Dit bestaat uit 2 delen; het deel dat we zelf kunnen sturen en een deel dat zichzelf bestuurt nl. het autonome zenuwstelsel. Wanneer wij met onze zintuigen signalen opvangen uit de omgeving, zoals geluiden, beelden, gevoelens, worden die als elektrochemische signalen doorgestuurd naar de hersenen. Daar worden ze verwerkt en bewust gemaakt.Deze signalen worden door iedereen weer anders ervaren maar vele ervan worden dusdanig prominent ervaren dat ze een reactie uitlokken als kippenvel of rillingen. Denk maar eens aan een hele hoge vrouwenstem, of een zachte romantische stem. Krijg ik ook kippenvel van.:)

Misschien van het feit,dar er geen ijs meer op het stokje zit.

Omdat normaliter ijs om een ijs-stokje zit. Bij de gedachte dat je ijs likt (wat koud is) krijg je kippenvel.

heb ik ook is volgens mij een cominatie van twee dingen het hout is ruw vaak en ten tweede zit aan het hout van het stokje ook vaak nog eens een bijsmaak die niet lekker is .... volgens mij is het een soort behandeld hout met iets chemisch sommige mensen vinden juist die rilling die ze krijgen op dat moment fijn ( ik niet dus )

brrr.. heb ik ook, en ook met het aanraken van piepschuim en kartonnen dozen als je ze dicht doet. En de al gevreesde "nagels op het bord"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100