momenteel barst het in het bos van de rupsen,,,

van die kleine groene en zwarte die aan een zijden draadje uit de boom hangen. bij bosjes vallen ze op mijn kleren. Welke vlinder hoort er bij deze rups en waarom zijn er dit jaar zoveel van?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

bij ons zitten volgens mij de rupsen van de spinselmot in de bomen. begint nu. hangen in de bomen en op de stam en takken. zijn er véél. schijn je niet zo veel tegen te kunnen en te hoeven doen. de reden dat het er zoveel zijn is denk ik (niet gefundeerd) dat het ietsje warmer wordt op aarde, dus ook bij ons. daarom kan deze soort zich tegenwoordig lekker ontwikkelen in onze achtertuinen. en omdat deze spinselmot-rupsen samen een web gaan maken ter bescherming tegen roofdieren zijn ze met velen om te kunnen overleven.

Bronnen:
www.insecten-fotos.nl

Hier in Drenthe is dat ook het geval, wij denken dat het van de motvlinders afkomstig is. Onze hele tuin zit er vol mee en als ik de was buiten ophang dan die ook. Vorig jaar om deze tijd van het jaar hadden we hetzelfde probleem en toen was het vervolg, kaalgevreten bomen en ook van alle fruitbomen de bloesem opgevreten. Geen fruit aan de bomen en een soort 2de herfst. Onze buren wonen hier al meer dan 30 jaar en hadden voor votig jaar dit nog nooit meegemaakt. Zal het misschien toch door de opwarming van de aarde komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100