Als bloed rood is, waarom zijn dan onze aders blauw??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aders lijken blauw vanwege de eigenschappen van licht. Slechts bepaalde delen van het licht dringen door de huid heen en reflecteren op de aders. Alleen hogere golflengten maken de aders zichtbaar. Blauw is een van de belangrijkere kleuren uit de hogere golflengten, daardoor lijken je aders die kleur te hebben. Maar als een ader blootgesteld wordt, blijkt hij gewoon rood te zijn.

Bronnen:
Quest.

Hier een verhandeling die daarop in detail ingaat. Het vertalen van dit lange verhaal is me teveel werk, daarom volsta ik met een link:

Bronnen:
http://scienceblogs.com/scientificactivist...

er is bloed war zuurstof in zit en waar géén zuurstof inzit! blauwe aders zijn voor bloed waar géén zuurstof inzit er zijn ook rode aders die zijn voor bloed met zuurstof

Omdat een deel van de kleur door de wand van de ader en de huid wordt geabsorbeert blijft uiteindelijk dei donkere blauwe kleur nog zichtbaar.

ja idd wat er gezegd wordt, het bloed is rood, ook zuurstofloos. maar door de huid heen lijkt het alsof. je ziet altijd de aders, slagaders liggen te diep. dat betekent niet dat ze misschien ook rood zijn, net zo blauw van buiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100