Hoe veel betaal je gemiddeld voor een Shettland-pony?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

dat hangt er helemaal vanaf. veulentjes en hengsten zijn een stuk goedkoper dan volwassen merries. veel pensions nemen echter geen hengsten aan, zodat je dan toch nog de castratiekosten hebt. vergeet ook het verplicht chippen niet, als dat nog niet is gedaan. verder lees ik op bokt (een paardenforum), dat je toch wel aardig wat geld kwijt kan zijn aan dierenarts, stalling en hoefsmid.

Voor een gemiddelde Shetland pony betaal je tussen de € 200 en de € 800 Hier zit een groot verschil tussen, maar dit ligt aan de eigenaar van de pony, de vader/moeder van de pony en de Shetland pony zelf.

Wij hebben 50 Euro voor een jonge hengst betaald, dat was de prijs die de slager zou betalen. We hebben echter veel kosten gehad. Dus is het inderdaad belangrijk welke eigenschappen en verzorgingspakket in de prijs verpakt zitten. Ga je niet fokken , heb je een gazon en tijd, dan ben je met een hengstenveulen het voordeligst uit. Deze hebben weinig economische waarde maar je kunt er een beste pony van maken. Goed onderhandelen is een must. Castreren is wel aan te bevelen. Bezuinig niet op de prikken en ontworming etc. Veel plezier!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100